Sanitas Covasna va actiona in judecata unitatile medicale pentru indemnizatia de hrana si tichetele de vacanta

16/10/2018

Sanitas Covasna va actiona in judecata unitatile medicale pentru indemnizatia de hrana si tichetele de vacanta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sanitas-covasna-va-actiona-in-judecata-unitatile-medicale-pentru-indemnizatia-de-hrana-si-tichetele-de-vacanta/


Sindicatul Sanitas Covasna va actiona in instanta conducerile unitatilor medicale din judet pentru impozitarea indemnizatiilor de hrana ale angajatilor, precum si pentru neacordarea tichetelor de vacanta.

Liderul filialei, Vasile Neagovici, a precizat, in cadrul unei conferinte de presa, ca se va indrepta impotriva conducerilor Spitalului Judetean de Urgenta din Sfantu Gheorghe, Spitalului de Cardiologie din statiunea Covasna, Spitalului municipal Targu Secuiesc si Spitalului orasenesc Baraolt, desi este constient ca nu sunt direct raspunzatoare de aceasta situatie care a generat nemultumiri in randul salariatilor.

“Imi pun intrebarea ce rost mai are aceasta indemnizatie de hrana in momentul in care, astazi, din suma de 314 lei o infirmiera de la Spitalul Judetean mai primeste aproximativ 180 lei la un program normal de lucru. Daca impart la 20 sau 21 de zile lucratoare, practic, suma care revine pentru aceasta indemnizatie este de aproximativ 8 lei si cativa bani. Daca asta a fost vointa cu adevarat, atunci mai bine aplicau programul Cornul si laptele si la salariatii din Sanatate, sa ne incadram in 8 lei  si terminam povestea. (…) E un motiv de nemultumire major. Stim ca nu e vina angajatorilor, repet, nu este  vina unitatilor sanitare din judet, stim ca s-au  conformat Ministerului, dar noi nu avem alta posibilitate decat sa mergem in instanta”, a declarat Vasile Neagovici citat de Agerpres.

In ce priveste tichetele de vacanta, acesta a mentionat ca angajatii din Sanatate nu se numara printre ‘bugetarii fericiti’ care au beneficiat de aceste vouchere, deoarece angajatorii nu au avut posibilitatea sa le acorde.

“Am purtat discutii cu conducerile spitalelor in mai multe randuri si nu am identificat nicio rea vointa din partea lor, dar, de asemenea, nu am identificat nicio posibilitate ca aceste tichete de vacanta sa fie acordate din bugetele proprii, asa cum prevede legea. (…) Chiar am vazut pe bugetul spitalelor ca nu exista nicio posibilitate, incepand cu Spitalul Judetean mergand pana la cel din Covasna nu au resurse pentru acordarea acestor vouchere (…), nu au de unde, sub nicio forma, e imposibil. Nici de la nivelul autoritatilor locale nu exista sperante. Ar fi culmea ca autoritatea locala sa dea banii salariatilor din spital pentru vouchere, in conditiile care nu au dat vouchere nici salariatilor din aparatul executiv. (…) Incepand cu 1 noiembrie vom merge in instant”, a mai spus Vasile Neagovici conform sursei mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: