Sanitas cere reducerea varstei de pensionare in serviciile medicale de urgenta

17/10/2018

Sanitas cere reducerea varstei de pensionare in serviciile medicale de urgenta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sanitas-cere-reducerea-varstei-de-pensionare-in-serviciile-medicale-de-urgenta/


Sindicatul Sanitas a solicitat Ministerului Muncii reducerea cu cinci ani a varstei de pensionare a angajatilor din serviciile medicale de urgenta, respectiv Ambulanta, UPU si ATI, a declarat liderul organizatiei judetele Covasna, Vasile Neagovici.

“Am facut deja un demers, acum cu noul proiect al Legii pensiilor, am intervenit cu un memoriu pe care l-am transmis doamnei ministru de la Munca. Propunerea noastra este ca toti salariatii din serviciile de urgenta sa fie incadrati, odata cu noua lege, in conditii speciale de munca, asa cum sunt cei de la SMURD, si ma refer la cei de la Ambulanta, UPU si ATI. Sau sa se creeze posibilitatea prin lege, dupa articolul acela care prevede reducerea varstei de pensionare a mamicilor care au nascut mai multi copii, si alaturi de alte categorii profesionale (…) sa se creeze posibilitatea ca acestia sa se poata pensiona cu cinci ani mai repede fata de limita de varsta standard”, a declarat Vasile Neagovici, potrivit Agerpres.

El a mai precizat ca va pune subiectul si pe ordinea de zi a viitoarei Comisii de dialog social, considerand ca este ‘un moment propice’.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 4 EMC:

Importanta vaccinarii anti-HPV

“Am vorbit cu colegii din aceste servicii de urgenta, sunt oameni si oameni, unii inzestrati cu putere, cu sanatate mai multa, altii nu. Totusi, varsta de pensionare este de 65 de ani si mai ales ambulantierii invoca aceasta nemultumire, pentru ca este foarte greu sa crezi ca la 64 de ani si 9 luni de zile un ambulantier va putea fugi cu targa pana la etajul 4, impreuna cu un alt asistent de 64 de ani si el, vor lua un pacient de o suta si ceva de kilograme si vor cobori pe scari, ii vor aplica manevre de resuscitare care sunt destul de obositoare si dupa aia vor sari in ambulanta sa fuga la UPU sa-l predea. Cred ca este un moment oportun si eu sper sa inteleaga cei de la Minister ca aceasta posibilitate trebuie creata prin lege”, a mai afirmat liderul Sanitas Covasna conform sursei mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

DSP Iasi face apel la voluntari si ONG-uri pentru transportul personalului la recoltarea probelor COVID-19

CMR ofera consiliere celor care beneficiaza de drepturile prevazute de Legea nr. 56/2020

Webinar: Managementul deficitului de fier in insuficienta cardiaca – de la ghiduri clinice la practica de fiecare zi

Ministerul Sanatatii: Alte 930 000 de doze de vaccin gripal vor ajunge in cabinetele medicilor de familie

Studiu: Reinfectarea cu Covid-19 este putin probabila timp de circa 6 luni