Sanatoriul de Neuropsihiatrie de la Podriga are din nou autorizatie sanitara. Verificari la DSP Botosani

01/07/2016

Sanatoriul de Neuropsihiatrie de la Podriga are din nou autorizatie sanitara. Verificari la DSP Botosani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sanatoriul-de-neuropsihiatrie-de-la-podriga-are-din-nou-autorizatie-sanitara-verificari-la-dsp-botosani/

msCorpul de Control al Ministerului Sanatatii va verifica activitatea Directiei de Sanatate Publica Botosani in urma unor neclaritati legate de autorizarea Sanatoriului de Neuropsihiatrie Podriga.

Oficialii Ministerului Sanatatii au confirmat intr-un comunicat de presa ca Sanatoriul de Neuropsihiatrie de la Podriga a primit autorizatia sanitara de functionare si ca va incheia contract cu Casa de Asigurari de Sanatate.

“Se incheie, astfel, o perioada de criza dupa ce autorizatia fusese ridicata de catre DSP Botosani din cauza calitatii apei furnizate unitatii sanitare din reteaua de aprovizionare. Ministerul Sanatatii doreste sa multumeasca in mod special primarului comunei Draguseni, domnului Eugen Nechita, pentru eforturile depuse in aceasta perioada. Sanatoriul se situeaza pe raza comunei sale, dar nu se afla in subordinea Primariei, ci a Consiliului Judetean. Exemplul domnului Nechita arata ca implicarea in rezolvarea unei probleme poate sa treaca si dincolo de obligatiile stricte de serviciu, e nevoie doar de vointa”, scrie in comunicatul oficial al ministerului.

In data de 19 mai, Sanatoriul de Neuropsihiatrie de la Podriga a ramas fara autorizatie sanitara de functionare dupa ce inspectorii DSP Botosani au constatat ca apa de care beneficia unitatea medicala nu era “conforma”.

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a suspendat contractul cu sanatoriul, iar unitatea a ramas a ramas mai bin e de o luna de zile fara finantare.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: