Salvatorii SMURD, decorati post-mortem

06/06/2016

Salvatorii SMURD, decorati post-mortem

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/salvatorii-smurd-decorati-post-mortem/

SMURD va beneficia de un nou elicopter de tip EC135Salvatorilor SMURD care si-au pierdut viata saptamana trecita dupa ce s-au prabusit joi cu elicopterul in Republica Moldova, au fost decorate post-mortem de presedintele Romaniei.

“Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat, sambata, decretele de decorare post-mortem a medicului Dumea Mihaela, a asistentului medical principal Sandu Adrian-Gabriel, a comandorului Gavril Ilie Doru si a capitan-comandorului Socae Constantin Voicu, cazuti la datorie joi, 2 iunie, in Republica Moldova”, scrie intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Pentru inaltul profesionalism, umanismul si spiritul de sacrificiu dovedite in numeroase actiuni de salvare a vietilor omenesti la care au participat in cadrul SMURD Iasi, presedintele Iohannis a conferit post-mortem: Ordinul National “Pentru Merit” in grad de Cavaler medicului Mihaela Dumea, Crucea Nationala “Serviciul Credincios” clasa a III-a asistentului medical principal Adrian-Gabriel Sandu; Ordinul National “Pentru Merit” in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari comandorului Ilie Doru Gavril si capitan-comandorului Constantin Voicu Socae.

Decorarile au fost facute la propunerea ministrului Sanatatii, Vlad Vasile Voiculescu, respectiv a ministrului Afacerilor Interne, Petre Toba.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Andrei Baciu (MS): Ne mentinem peste media europeana ca performanta a campaniei de vaccinare

Categoriile de persoane si angajati din domenii esentiale care intra in etapele II si III de vaccinare

21 de organizatii civile cer transparentizarea datelor despre pandemie | Ministrul Sanatatii spune ca a pornit deja demersul

Persoanele din mediul privat care intra in legatura directa cu multi cetateni vor fi vaccinate in etapa III-a

Opt comune din judetul Vrancea nu au niciun medic de familie