Stiri medicale

Salarizarea medicilor in functie de performanta nu va implica taxe noi in spitale

Data ultimei actualizari: 30/05/2013

poza ministerul sanatatiiPentru a clarifica informatiile eronate aparute in mass-media, conform carora salarizarea medicilor in functie de performanta ar presupune introducerea de noi taxe in spitale, Ministerul Sanatatii a emis un comunicat prin care a precizat ca:

“Niciodata Ministerul Sanatatii nu a pus problema introducerii de noi taxe in spitale. Informatia prezentata in mass media este una eronata. 

In acest moment exista mai multe variante de lucru pe tema salarizarii medicilor in functie de performanta, neexistand niciun proiect asumat de Ministerul Sanatatii. Toate variantele de lucru se discuta impreuna cu organizatiile de medici si pacienti, care sunt partenerii Ministerului in elaborarea tuturor masurilor legislative din domeniul sanatatii.

Respingem in mod ferm incercarea de a invrajbi medicii si pacientii. Ministerul Sanatatii are ca obiectiv o reforma a sistemului sanitar care sa aiba in centrul sau pacientul.

Din pacate, asistam tot mai des la atacuri nefondate pe tema sanatatii si impotriva ministrului sanatatii, care sunt dovada faptului ca reforma sanatatii deranjeaza probabil anumite grupuri si ca exista o mare rezistenta impotriva transformarii sistemului sanitar dintr-unul ineficient si falimentar, intr-unul bazat pe ordine si performanta, in beneficiul pacientilor.”

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.