S-a descoperit proteina care ar putea fi utilizata intr-un vaccin impotriva malariei

09/12/2014

S-a descoperit proteina care ar putea fi utilizata intr-un vaccin impotriva malariei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-descoperit-proteina-care-ar-putea-fi-utilizata-intr-un-vaccin-impotriva-malariei/

VACCIN-IMPOTRIVA-MALARIEIIn viitor, oamenii de stiinta ar putea dezvolta un vaccin impotriva malariei. Ei au anuntat de curand ca au descoperit  o proteina care declanseaza sinteza anticorpilor ce impiedica inmultirea parazitilor vinovati de aparitia maladiei.

Potrivit unui studiu publicat in revista americana Science, aceasta reactie imunitara ar putea permite dezvoltarea unui vaccin capabil sa protejeze organismul contra celor mai acute forme ale acestei boli, care cauzeaza peste 600.000 de decese pe an.

Aceasta proteina  denumita “PfSEA-1”, a fost asociata cu o reducere a numarului de paraziti la numerosi copii si adulti in regiunile Africii in care malaria este endemica.

In urma testarii pe scoareci de laborator cu  proteina in cauza s-a inregistrat  o scadere a concentratiei de paraziti din sange.
Descoperirea acestei proteine ar putea fi un aport esential pentru grupul foarte limitat al moleculelor folosite in prezent in vaccinurile experimentale contra malariei, considera cercetatorii de la National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), autorii studiului, citati si de Mediafax.

Antigeni blocheaza parazitii, transmisi initial de femelele de tantari, in interiorul globulelor rosii si ii impiedica sa se inmulteasca.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Covid-19 face tot mai multe victime in randul cadrelor medicale | O alta asistenta si-a gasit sfarsitul

China vrea sa produca anual peste 600 de milioane de doze de vaccin anti-Covid

Proiect privind prelungirea suplimentarii numarului de posturi la DSP si Ambulanta

Medicii de familie: Siguranta pacientilor trebuie sa fie mai presus de un sistem informatic nefunctional

Ordonanta de Urgenta pentru prelungirea si reglementarea unor masuri in sistemul asigurarilor sociale de sanatate