S-au finalizat pregatirile legislative pentru negocierea de noi contracte cost-volum/cost-volum-rezultat

08/06/2018


Ministrul Sanatatii Sorina Pintea si Presedintele CNAS Razvan Vulcanescu au aprobat Ordinul comun care detaliaza modul de aplicare a noilor mecanisme de incheiere si de derulare a contractelor de tip cost-volum/cost-volum-rezultat, reglementate prin OUG nr. 32/2018.
 
“Amintim ca prin aceasta Ordonanta de Urgenta s-a modificat recent un act normativ similar, OUG nr. 77/2011, privind stabilirea unor contributii pentru finantarea unor cheltuieli in domeniul sanatatii, in scopul cresterii accesului pacientilor la toate medicamentele inovative, in functie de indicatia terapeutica, stadiul bolii si afectiunile asociate. Prin noile reglementari se instituie mecanisme si grile de negocieri distincte care vor sta la baza incheierii contractelor de tip cost-volum, respectiv de tip cost-volum-rezultat pentru medicamentele pentru care s-a emis o decizie de includere conditionata in Lista de medicamente”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al CNAS.

Aprobarea Ordinului comun mentionat va permite inceperea negocierilor pentru incheierea de noi contracte de tip cost-volum/cost-volum-rezultat, printre care si a celor vizand tratamentul interferon-free al hepatitei virale cronice C.

Totodata, noile reglementari au fost prezentate la Bruxelles de Presedintele CNAS, in cadrul Summit-ului European dedicat eliminarii virusului hepatitic C din Europa pana in anul 2030.

“Datorita noilor reglementari in privinta contractelor de tip cost-volum/cost-volum-rezultat, Romania este considerata la ora actuala un exemplu de buna practica pe plan european in privinta actiunilor vizand combaterea infectiei cu virusul hepatitic C si reducerea prevalentei bolii, aliniind-ne astfel obiectivelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii”, a declarat Presedintele CNAS, Razvan Vulcanescu, potrivit comunicatului.

Autor: Anca Rusen

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Bilantul deceselor cauzate de gripa a ajuns la 27

Alexandru Rafila: In momentul de fata, avem, practic, o circulatie a virusurilor de tip A – H1N1 si H3N2

WhatsApp restrictioneaza distribuirea de mesaje pentru a combate dezinformarea

Ministrul Sanatatii: Nu suntem foarte departe de declararea epidemiei de gripa

14 decese din cauza gripei/ Pintea: Rata de vaccinare este foarte mica