S-a rezolvat problema rezidentiatului | Examenul va avea loc in decembrie

01/11/2019
S-a rezolvat problema rezidentiatului | Examenul va avea loc in decembrie

S-a rezolvat problema rezidentiatului | Examenul va avea loc in decembrie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-rezolvat-problema-rezidentiatului-examenul-va-avea-loc-in-decembrie/

Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, a anuntat ca a semnat ordinele pentru organizarea examenului de rezidentiat, examen care, potrivit demnitarului “a intrat in linie dreapta”.
Astfel, examenul de rezidentiat 2019, va avea loc in luna decembrie, pe data de 8.

“Astazi am semnat ordinul de ministru pentru rezidentiat si drept urmare examenul de rezidentiat a intrat in linie dreapta. (…) A aparut o noua prevedere, astfel incat numarul de locuri sa fie egal cu numarul absolventilor. Am aprobat o cifra de scolarizare de 4.710. (…) Avem in Romania 3.401 absolventi de medicina generala, numarul locurilor scoase la rezidentiat pe medicina generala este 3.990. Totalul de 4.710 include si zona de medicina dentara si farmacie. Diferenta este foarte mare intre numarul absolventilor si numarul locurilor la medicina dentara si farmacie. Logica este foarte clara. Numarul posturilor pentru farmacisti in spitale este limitat. Absolventul de farmacie se adreseaza inclusiv zonei private. La fel, medicul dentist. (…) Aceasta cifra – 4.710 – va fi suplimentata daca la examenul de rezidentiat se va obtine o medie corespunzatoare intrarii in rezidentiat”, a declarat, vineri,  Sorina Pintea, citata de Agerpres.

De asemenea, legea privind examenul de rezidentiat s-a publicat deja in Monitorul Oficial, dupa ce a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis.

Etichete: rezidentiat, examen de rezidentia, legea rezidentiatului, data rezidentiat 2019

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: