S-a publicat in MO Ordonanta care corecteaza salariile din sanatate

23/05/2018

S-a publicat in MO Ordonanta care corecteaza salariile din sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-publicat-in-mo-ordonanta-care-corecteaza-salariile-din-sanatate/


Marti seara s-a publicat in Monitorul Oficial nr.433 Ordonanta de Urgenta nr.41 din data de 16 mai 2018 care modifica si completeaza Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, inclusiv cel din sanatate.

Astfel, incepand cu luna mai 2018 se introduc corectii pentru acele categorii de personal ale caror drepturi salariale nete aferente lunii martie sunt mai mici decat cele platite in luna februarie 2018, corectii care vor acoperi diferenta si care vor fi actualizate in functie de evolutia drepturilor salariale individuale stabilite potrivit legii; Corectiile aplicate vor acoperi diferenta, in masura in care persoana isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii, relateaza Curentul.info.

Se scot, incepand cu luna mai garzile din calculul procentului de 30%, parte variabila din totalul cheltuielilor salariilor de baza, in conditiile in care cuantumul sporurilor pentru intregul personal medico-sanitar, care se va face prin aplicarea procentului de 30% asupra salariului de baza, face imposibila incadrarea in acest procent, in conditiile in care garzile reprezinta un element obligatoriu in asigurarea continuitatii asistentei medicale de urgenta, insa sporul acordat pentru activitatea desfasurata in linia de garda reprezinta un element variabil de la o luna la alta, in functie de componenta echipei de garda si numarul de zile in care se asigura continuitatea. (punctul 2 din OUG 41 care modifica art.25 din lege), mai scrie sursa mentionata.

De asemenea, unitatile sanitare de monospecialitate, serviciile judetene de ambulanta si serviciul de ambulanta al Municipiului Bucuresti – Ilfov, vor beneficia de majorarea procentului care se aplica asupra sumei salariilor de baza, in vederea acordarii sporurilor stabilite pentru fiecare dintre aceste unitati sanitare, astfel incat sa se asigure limita minima a sporurilor prevazute in Regulamentul elaborat potrivit art. 23;

Astfel, se creeaza posibilitatea depasirii procentului stabilit de ordonatorul principal de credite pentru unitatile sanitare de monospecialitate si serviciile de ambulanta si asigurarea sumelor necesare, in scopul acordarii sporurilor prevazute de Regulamentul-cadru la limita minima, pentru toate categoriile de personal care intra sub incidenta regulamentului.

Si, tot conform ordonantei, se stabilesc salariile de baza pentru functiile de director de ingrijiri, asistent sef serviciu de ambulanta si asistent medical sef, in functie de salariul de baza aferent functiei de asistent sef si, respectiv, asistent medical principal cu studii superioare.

Autor: Anca Rusen

2 Comentarii

  1. dr. vieru ana says:

    am nevoie de 5000 lei sa cumpar lemne pentru cabinete. de unde sa ii iau ?
    inchid cabinetul si ma afac coafeza ? ca venitul pe care il primesc pe cmi ajunge doar 2 saptamani. stiti ca s-au scumpit toate ?nici banii de regularizare nu ne-au fost dati. alo cnas, ma aude cineva ? ala ms?

  2. jipianu fanica says:

    Unde este medicina primara?Cand se vor trezi ca s-au inchis X CABINETE,atunci vor realiza importanta lor.Pina atunci, pentru guvernanti, noi nu existam deoarece ne-am facut din toate puterile treaba,numai ca,la un moment dat, puterile si speranta fara o motivatie dispar.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: