S-a modificat ordinul ce facea referire la cabinetele medicale din cladirile de locuinte

12/11/2018

S-a modificat ordinul ce facea referire la cabinetele medicale din cladirile de locuinte

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-modificat-ordinul-ce-facea-referire-la-cabinetele-medicale-din-cladirile-de-locuinte/


Ministerul Sanatatii a modificat, la solicitarea Colegiul Medicilor Dentisti din Romania, ordinul care prevedea ca toate cabinetele medicale sa aiba intrare separata de restul locatarilor si sa fie la 15 metri de o alta locuinta pentru a nu produce zgomot, scrie News.ro.

Colegiul Medicilor Dentisti din Romania a anuntat ca, in urma depunerii motiunii adoptate de Consililul National in sedinta din 8 septembrie, precum si a discutiilor dintre reprezentantii Colegiului Medicilor Dentisti din Romania si ministrul sanatatii, Sorina Pintea, a fost modificat ordinul Ministerului Sanatatii privind obligativitatea cabinetelor medicale de a asigura intrare si circuite separate fata de locatarii din imobilele in care sunt amplasate cabinetele, relateaza si Digi24.

Secretarul general al Colegiului Medicilor Dentisti din Romania, dr. Alexandru Brezoescu, a declarat pentru News.ro, ca in ordinul respectiv un cabinet medical aflat la parterul unui bloc trebuia sa aiba intrare separata de restul locatarilor si sa fie la 15 metri distanta de o alta locuinta.

“Aparuse un ordin al ministrului Sanatatii care facea referire la conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un cabinet medical. Printre altele se prevedea ca trebuie sa aiba un alt acces direct dintr-un bloc, in afara accesului locatarilor, iar intr-un alt articol spunea ca trebuie sa existe 15 metri distanta fata de orice alta asezare pentru a nu produce zgomot. In toata comunitatea europeana exista cabinete medicale in blocuri la toate etajele, fara niciun fel de intrare, la noi se fac niste restrictii pe care nu le intelegi. La nivelul Colegiului am facut o motiune prin care ne-am adresat ministrului Sanatatii, explicandu-i ca aceste lucruri fac practic imposibila desfasurarea activitatii unui cabinet medical”, a afirmat Alexandru Brezoescu, care a precizat ca ministrul a modificat acele articole, potrivit surselor mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Ariel says:

    Ordinul este masura incompetentei si a indiferentei functionarilor din minister fata de romani. Dupa ce ca serviciile de medicina dentara nu sunt compensate in niciun fel, prin acest ordin se induceau perturbari mari in sistemul cabinetelor dentare cu repercusiuni asupra preturilor si a calitatii serviciilor. Beneficiaza, bineinteles, numai firmele mari iar romanii in niciun fel. Se doreste un nou exod al medicilor dentisti. Ordinul este criminal si ar trebui ca cei care l-au elaborat sau/si l-au semnat, sa nu ramana nesanctionati.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: