S-a lansat “Programul de guvernare al pacientilor”

18/11/2016

S-a lansat “Programul de guvernare al pacientilor”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-lansat-programul-de-guvernare-al-pacientilor/

poza consult medic pacientAlianta Pacientilor Cronici din Romania (APCR) a lansat proiectul “Programul de guvernare al pacientilor”, care isi propune ca obiectiv principal constituirea unui grup de specialisti in domeniul sanatatii care sa elaboreze un document de pozitie al pacientilor pe teme importante din acest sector.
Structura programului va fi urmatoarea: starea actuala din sanatate, identificarea problemelor si solutiilor propuse, inclusiv propuneri de modificare a actualului cadru normativ in domeniu.

Reprezentantii pacientilor cronici spun ca in acest fel se vor aduce la cunostinta opiniei publice nu numai disfunctionalitatile din sistemul de sanatate romanesc, dar  se vor prezenta si solutii concrete la problemele identificate.

“(…) Avem constituit deja un grup de aproximativ 20 de persoane din mediul academic de la Universitatea din Bucuresti, Academia Romana, Scoala Nationala de Sanatate, alti experti pe alte zone care au un interes comun in tot ce inseamna politica de sanatate in Romania. (…) Grupul este deschis, pot participa si alte persoane. Grupul se va intalni o data la doua luni, va dezbate, in final va conveni asupra unui document de etapa. Toate aceste documente pe capitole din Legea 95 (a Sanatatii — n.r.) vor forma un document programatic numit ‘Programul de Guvernare al Pacientilor’, care va avea in spate tot ce inseamna cercetare stiintifica pe temele respective. Vom veni cu argumente, solutii concrete care in spate au o fundamentare stiintifica”, a declarat, potrivit Agerpres, avocatul APCR Dan Cimpoieru, care este si coordonatorul proiectului.

De asemenea, el si-a manifestat speranta ca vor adera si alte organizatii de pacienti si astfel sa se formeze “un front comun”.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Autoritatile demonteaza informatiile inselatoare privind statisticile deceselor cauzate de virusul gripal si SARS-CoV-2

Citu: Decizia privind redeschiderea scolilor – pe 2 februarie | Campania de vaccinare ar putea permite relaxarea

Peste 857.000 de persoane programate pentru vaccinarea anti-Covid in etapa a II-a

Expert francez: Aparitia noilor mutatii ale coronavirusului SARS-CoV-2 echivaleaza cu inceperea unei noi epidemii

Ministerul Sanatatii recomanda purtarea mastii de protectie si dupa administrarea celei de-a doua doze de vaccin