S-a inregistrat debutul sezonului gripal | 165 cazuri de gripa si doua decese

16/01/2020
S-a inregistrat debutul sezonului gripal | 165 cazuri de gripa si doua decese

S-a inregistrat debutul sezonului gripal | 165 cazuri de gripa si doua decese

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-inregistrat-debutul-sezonului-gripal-165-cazuri-de-gripa-si-doua-decese/

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile din cadrul Institututlui Nationala de Sanatate Publica, activitatea gripala a evoluat cu intensitate scazuta, cu raspandire locala in judetele Arges, Brasov, Cluj si mun. Bucuresti si cazuri sporadice in unele judete.

Potrivit sursei citate, s-a inregistrat debutul sezonului gripal (rata pozitivitatii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 25% pentru acelasi subtip).

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de 73.257, cu 19.5% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent si de 1.8 ori mai mare comparativ cu cel din saptamana anterioara – situatie datorata in principal subraportarilor din saptamana anterioara, ca urmare a zilelor nelucratoare (sarbatorilor legale).

De asemenea, au fost raportate 13 cazuri de Infectii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 6 mai multe fata de saptamana precedenta si cu 18 mai putine fata de aceeasi perioada a sezonului precedent.

A fost inregistrat un deces nou confirmat cu virus gripal. De la inceputul sezonului 2019-2020 au fost inregistrate 2 decese confirmate cu virus gripal, tip A, subtip (H1)pdm09.

Continut educational:

In sezonul precedent, in perioada similara, au fost inregistrate 12 decese confirmate cu virus gripal, din care 7 tip A, subtip (H1)pdm09, 4 tip A, subtip H3 si 1 A nesubtipat.

De la inceputul sezonului si pana in prezent au fost confirmate 165 cazuri de gripa:

• 19 cazuri gripa cu virus AH3
• 19 cazuri gripa cu virus AH1
• 20 cazuri gripa A nesubtipat
• 107 cazuri gripa cu virus B 2

Pana la data de 12 ianuarie 2020 au fost vaccinate antigripal 1.427.519 persoane din grupele la risc cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

Etichete: gripa, sezon gripal 2020, virus gripal, vaccinare antigripala

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: