S-a initiat petitia “Stop muncii fortate a medicilor romani!”

21/03/2018

S-a initiat petitia “Stop muncii fortate a medicilor romani!”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-initiat-petitia-stop-muncii-fortate-a-medicilor-romani/


Nu exista o meserie care sa presupuna mai multe ore de munca decat meseria de medic. Niciodata nu am muncit cu ochii la ceas si nu am fugit de langa pacientii nostri doar pentru ca s-au scurs cele 6 ore din programul de munca obligatoriu pe zi .

Dimpotriva, fiecare dintre noi am avut pacienti a caror evolutie a fost dificila si pentru acestia am venit de nenumarate ori de acasa sa ii vedem, chiar in zilele de weekend ; ca sa nu mai vorbim de pacientii operati care fac uneori complicatii postoperatorii si trebuie sa ii urmaresti zilnic , indiferent daca e zi de munca sau de odihna .

Fiecare dintre noi a facut mii de ore de munca suplimentare in decursul carierei si nici un medic niciodata nu a cerut pentru asta nimic in plus ; am facut-o pentru ca asta e menirea si am ales aceasta meserie extrem de grea , cu cei mai multi ani de studii , din dorinta de a ne ajuta semenii in momentele cele mai dificile , atunci cand sunt in suferinta .
Desi am ramas tot mai putini , chiar atunci cand ne reveneau fiecaruia cate 6-7 …uneori chiar si 8 sau 10 garzi pe luna, pt a putea asigura continuitatea asistentei medicale in linia de garda , noi – medicii – am facut totusi aceasta munca epuizanta nu numai psihic , ci si fizic .

Sa incluzi totusi in lege OBLIGATIVITATEA unui program de munca de 48 de ore pe saptamana DOAR pentru medici , cand toti ceilalti angajati ai statului roman au un program de 40 de ore pe saptamana ni se pare nu numai discriminatoriu, dar totodata un fapt extrem de grav , neacceptat nicaieri in UE , decat pe perioade de cateva saptamani si numai in situatii exceptionale. Consideram ca aceasta prevedere nu numai ca incalca Codul Muncii, dar este neconstitutionala

Textul de mai sus face parte dintr-o petitie initiata recent de medici, care circula in mediul online. Pana in prezent, petitia a fost semnata de aproape 650 de persoane.

Petitia integrala poate fi vazuta AICI.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi