S-a dat start anului universitar la UMF Carol Davila Bucuresti

03/10/2016

S-a dat start anului universitar la UMF Carol Davila Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-dat-start-anului-universitar-la-umf-carol-davila-bucuresti/

poza conferinta UMF Carol DavilaUniversitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, parte a grupului restrans al celor 12 institutii de invatamant superior din Romania, evaluate si apreciate ca Universitati de Educatie si Cercetare avansata, intra in anul universitar 2016-2017 cu noi perspective si proiecte menite sa pozitioneze in continuare medicina romaneasca pe harta performantei si profesionalismului.
La festivitatea de deschidere a noului an universitar, ce a avut loc luni, 3 octombrie 2016 au fost prezenti, alaturi de cei peste 10.000 de studenti ai Universitatii, rectorul UMF „Carol Davila” din Bucuresti, Acad. I.Sinescu, presedintele Senatului UMF „Carol Davila” , prof.dr.Mircea Beuran, prorectorii si decanii facultatilor prestigioasei institutii de invatamant, precum si ivitatul special al acestui eveniment, prof.dr. Leonida Gherasim, membru de onoare al Sectiei de Stiinte Medicale a Academiei Romane si fost rector al UMF „Carol Davila” Bucuresti.
Evenimentul s-a desfasurat in Amfiteatrul “George Emil Palade” din cadrul Facultatii de Medicina si a avut o insemnatate deosebita atat prin faptul ca a inclus si deschiderea oficiala a „Zilelor Universitatii”, a Salonului National de Carte Universitara – editia a X a si a „Zilelor Studentilor Medicinisti”,cat si prin acordarea titulaturii “George Emil Palade” promotiei 2016.

“Istoria celor 159 de ani de la infiintarea scolii de medicina din tara noastra, se poate defini in primul rand prin marturiile marilor personalitati care s-au format aici si si-au pus amprenta in cercetarea stiintifica medicala mondiala. Iata ca, o astfel de personalitate, George Emil Palade (laureat al premiului Nobel) este, incepand de astazi, portdrapelul promotiei 2016 si sper, ca peste ani, din mijlocul acestei generatii sa rasara cel putin un nou premiu Nobel, atingandu-se astfel performanta marelui savant roman”, a afirmat rectorul UMF „Carol Davila” din Bucuresti, Acad. I. Sinescu, potrivit unui comunicat de presa.

La randul sau, presedintele Senatului UMF „Carol Davila” , prof.dr.Mircea Beuran mentioneaza ca „deschiderea anului universitar 2016-2017, este momentul in care visul fiecaruia dintre admisi si continuatori ai anilor de studiu in facultatile UMF „Carol Davila” din Bucuresti se topeste in realitatea pe care o traim impreuna astazi. Pe cei mai noi membri ai comunitatii Academice medicale, semintele sperantei viitoarelor generatii de medici din Romania, alaturi de colegii acestora si toate cadrele didactice, ii asigur de dorinta de a le sadi in suflete increderea si respectul pentru valorile umane fundamentale, speranta, increderea si responsabilitatea in aceasta frumoasa si nobila meserie, aceea de a fi medic. Scoala in care invatati este un lacas de prestigiu, pentru ca de-a lungul timpului – Universitatea – a castigat un loc de frunte in invatamantul medical national si international. A fi student la UMF „Carol Davila” este o cinste, dar si o responsabilitate: cinste de a fi printre cei mai buni, responsabilitatea de a fi la inaltimea exigentelor si de a duce mai departe renumele facultatii. In numele Senatului universitar si al meu personal adresez un bun venit bobocilor, urari de succes tuturor si in mod special anilor terminali pe care ii asteapta un an plin de examene, licenta, rezidentiat”.

Prorectorul pentru Cooperare Europeana si Internationala al Universitatii, prof.dr. Bogdan O. Popescu arata ca „in Universitate exista o preocupare constanta pentru internationalizare si mobilitati. Credem ca sansa unui stagiu intr-o alta universitate de prestigiu din Europa poate imbunatati performanta si experienta viitorilor medici si ne straduim ca programul „Erasmus +” sa creasca treptat. Revizuim si procedurile examenelor de selectie, astfel incat cei mai buni studenti sa poata beneficia de aceste mobilitati. Credem ca noii boboci de la „Carol Davila” au un privilegiu real in ceea ce priveste accesul la programe de studii de la universitati partenere din Europa”.

“Bun venit tuturor celor care pasesc pentru prima oara pragul Universitatii noastre.Le doresc tuturor,indiferent de facultatea spre care au optat, sa-si urmeze visul pana la capat si sa ajunga pe culmile medicinei intru binele celor pentru care s-au angajat sa le dedice intreaga lor viata.Profesia de medic sau farmacist nu sunt usoare si tocmai de aceea ramane important ca, pe langa har, fiecare sa se aplece temeinic asupra invataturii cu foarte multa daruire”, a precizat si prof. dr. Ecaterina Ionescu, prorector cu Probleme de Invatamant Universitar de Licenta si Master.

In prezent, prin cele patru facultati ale sale, Medicina, Medicina Dentara, Farmacie – impreuna cu Facultatea de Moase si Asistenta Medicala –, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” scolarizeaza numai in cadrul ciclului de studii universitare de licenta, un numar de 10.467 studenti, dintre care 1.495 vor pasi pentru prima oara treptele Universitatii, in timp ce 1.580 de studenti au absolvit anul acesta prestigioasa institutie de invatamant superior.

De asemenea, peste 1.600 de cadre didactice asigura pregatirea unui numar considerabil de cursanti aflati la studii de licenta, de masterat, de doctorat, de pregatire postuniversitara sau de educatie medicala continua.

“Romania are nevoie de profesionisti foarte buni in sistemul de sanatate,in educatie si in toate ariile de cercetare stiintifica, iar generatiile tinere din Universitatea noastra ne ofera perspectiva accederii spre noi culmi de dezvoltare stiintifica si profesionala, pozitionand in continuare medicina romaneasca pe harta mondiala a performantei”, a adaugat, Acad. I.Sinescu.

In 1857 Carol Davila in colaborare cu Nicolae Kretzulescu infiinteaza Scoala Nationala de Medicina si Farmacie. Cea mai veche universitate de medicina si farmacie din tara a fost, inca de la inceput, recunoscuta in Franta si Italia, unde s-au format cu precadere primii profesori.

Dedicati indeplinirii misiunii institutiei de formare si perfectionare a resurselor umane inalt calificate in domeniul medical, de a promova cercetarea stiintifica, spiritul si gandirea critica, membrii comunitatii academice se remarca prin realizari de ordin profesional si social. De-a lungul timpului, membrii corpului academic al Universitatii au fost recunoscuti drept personalitati ale lumii medicale romanesti si internationale.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: