S-a confirmat prezenta meningococului la adolescentul decedat din Brasov

21/06/2017

S-a confirmat prezenta meningococului la adolescentul decedat din Brasov

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-confirmat-prezenta-meningococului-la-adolescentul-decedat-din-brasov/

Institutul Matei Bals din Bucuresti a confirmat prezenta meningococului la tanarul de 17 ani, care a decedat miercurea trecuta la Brasov.  

Sursa citata a adaugat ca incepand de marti, o parte dintre cele 20 de persoane internate la aceasta unitate medicala au inceput sa fie externate.

“Mesajul pe care doresc sa-l transmiteti populatiei este acela ca nu avem meningita. Marti am externat patru persoane, dupa ce am primit rezultatele de la Institutul Matei Bals, iar miercuri vom externa inca opt. Dupa externarile de azi (miercuri n.r.) mai raman internate in spital opt persoane. Doua cazuri au meningococemie, unul a fost confirmat cu laboratorul. Este primul caz internat in data de 13 iunie. Al doilea caz internat in 15 iunie, dupa decesul tanarului de 17 ani, nu a fost confirmat. Alte trei persoane sunt contacti directi ai tanarului decedat, iar alti trei pacienti raman internati din diverse motive nelegate efectiv de suspiciunea de boala meningococica”, a precizat sursa citata, conform Agerpres.

Ancheta epidemiologica inceputa saptamana trecuta nu s-a incheiat, in acest moment fiind in desfasurare.

“Ancheta epidemiologica este in desfasurare. S-au facut dezinfectii in toate locatiile pe unde au fost copii, dar si in cele trei unitati de invatamant, Liceul Silvic si Colegiul National ‘Dr. Ioan Mesota’ din Brasov si scoala generala din localitatea Tarlungeni. Ne-am mobilizat impreuna cu Prefectura, Ministerul Sanatatii si ale institutii pentru a limita extinderea acestei boli. In momentul in care ancheta se va finaliza, vom prezenta rezultatele”, a declarat  purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Brasov, dr. Claudia Bularca potrivit sursei mentionate.

Dupa decesul tanarului de 17 ani, la Spitalul de Boli Infectioase din Brasov au fost consultate un numar de 220 de persoane, din care 20 au fost internate, incepand din 13 iunie, ultima internare fiind in cursul zilei de duminica.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

EMA: Tarile UE trebuie sa utilizeze toate optiunile disponibile de vaccinare pentru a combate pandemia

Implementarea treptata a contributiei personale a asiguratilor pentru servicii medicale private (CNAS)

Citu: Avem doze de vaccin pentru toata lumea. Nu ar trebui sa avem discutii despre valul patru

Andrei Baciu: Vor exista resurse suplimentare de finantare la nivel european pentru combaterea cancerului

Seful CNAS spune ca reglementarea contributiei personale va aduce transparenta si predictibilitate