S-a confirmat cel de-al 25-lea deces cauzat de rujeola

11/05/2017

S-a confirmat cel de-al 25-lea deces cauzat de rujeola

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-confirmat-cel-de-al-25-lea-deces-cauzat-de-rujeola/

S-a inregistrat inca un deces cauzat de rujeola. Chiar ministrul Sanatatii a confirmat informatia, joi dimineata. Este vorba de un copil de doi ani, nevaccinat, din judetul Bihor.

” Avem al 25-lea caz de deces de rujeola, de data aceasta in judetul Bihor. Un copil care s-a chinuit foarte mult, care a fost internat in spital, dupa care a fost externat pe propria raspundere, un copil care traia acasa fara mama — mama lui era plecata in strainatate — si care a intrat in contact cu pacienti care au fost bolnavi de rujeola, un copil de doi ani nevaccinat”, a  declarat Florian Bodog, Ministrul sanatatii, dupa ce a participat la dezbaterea publica pe tema legii vaccinarii, care a avut loc la Institutul National de Sanatate Publica.

Potrivit demnitarului, este vorba de un caz “confirmat serologic, prin analize la Institutul Cantacuzino” si ca acesta este un nou semnal de alarma.

“Asta trebuie sa traga inca un semnal de alarma in ceea ce priveste politica de vaccinare a statului roman”, a mai afirmat Florian Bodog.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: