S-a aprobat pentru comercializare primul medicament anticancer pentru tumorile cu profil genetic

25/05/2017

S-a aprobat pentru comercializare primul medicament anticancer pentru tumorile cu profil genetic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-aprobat-pentru-comercializare-primul-medicament-anticancer-pentru-tumorile-cu-profil-genetic/

Agentia americana pentru alimente si medicamente (Food and Drug Administration, FDA) a dat unda verde comercializarii primului medicament anticancer care tinteste tumorile cu profil genetic specific si nu organul afectat.

”Pana in prezent, FDA a aprobat terapii impotriva cancerului in functie de organul afectat initial, cum ar fi de exemplu plamanul sau sânul”, a explicat dr. Richard Pazdur, director interimar pentru produse hematologice si oncologice la centrul pentru evaluarea medicamentelor al FDA, potrivit Agerpres.

”Acum am aprobat un tratament pe baza de biomarkeri ai tumorii si nu ai organului afectat”, a explicat el intr-un comunicat citat miercuri de AFP.

Medicamentul anticancer, produs de laboratoarele Merck, este un imunoterapeutic si poate fi utilizat pentru a trata tumori la copii si adulti care nu pot fi operati si care au caracteristici genetice specifice detectabile prin biomarkeri.

Tumorile vizate de acest medicament au caracteristici genetice numite MSI-H si dMMR, care afecteaza frecvent colonul, tesuturile endometriale (ovar) si gastrointestinale.

Aceste tipuri de cancer afecteaza, de asemenea, sânii, prostata, vezica urinara si glanda tiroida, a mai precizat FDA, conform surselor mentionate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CJAS Hunedoara aloca fonduri mai mari pentru toate unitatile sanitare din judet

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela