S-a actualizat lista cu tarile pentru care vaccinarea polio este obligatorie

26/05/2016

S-a actualizat lista cu tarile pentru care vaccinarea polio este obligatorie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-actualizat-lista-cu-tarile-pentru-care-vaccinarea-polio-este-obligatorie/

VACCIN-POZA NOUA-2015Organizatia Mondiala a Sanatatii a actualizat lista cu tarile pentru care se cere obligatoriu vaccinarea polio.

Conform unui comunicat emis de Ministerului Afacerilor Externe (MAE) pe lista au fost incluse tarile Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatoriala, Laos, Madagascar, Myanmar, Nigeria, Pakistan, Somalia si Ucraina.

“Pentru cetatenii romani care calatoresc spre aceste tari si nu au fost vaccinati antipolio in ultimele 12 luni, vaccinarea se va face cu 4 saptamani inaintea calatoriei sau, in cazuri de urgenta, chiar inaintea acesteia. Vaccinarea va fi notificata pe certificatul international de vaccinari si va insoti documentele de calatorie. In acest sens, OMS si specialistii structurilor de sanatate publica din domeniul de implementare a Regulamentului Sanitar International – 2005 reitereaza faptul ca raspandirea polio-virusurilor la nivel international constituie un risc si o urgenta de sanatate publica de importanta internationala”, transmite Ministerului Afacerilor Externe in comunicatul de presa.

In informare se mai precizeaza ca ramane obligatorie vaccinarea persoanelor care calatoresc  din Afganistan si Pakistan.

“Aceste persoane nu au dreptul sa paraseasca teritoriul tarilor respective, indiferent de punctul de trecere frontiera, fara documentele care sa ateste vaccinarea antipolio. In caz contrar, autoritatile de frontiera ale acestor tari au dreptul sa interzica parasirea teritoriului. Pentru evitarea acestor situatii, cetatenilor din tarile respective, care solicita viza pentru Romania, li se va solicita carnetul international de vaccinari, in care este inregistrata efectuarea vaccinarii”, se mai mentiooneaza in comunicatul dat publicitatii de Agerpres.

Medicii de familie au la dispozitie patru cursuri despre vaccinare, gratuite, creditate cu puncte EMC si extrem de utile.

Pentru a vedea cursurile, click AICI.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Circa 50% dintre romani sunt decisi sa se vaccineze impotriva Covid-19

Incepe activitatea de vaccinare prin centrele mobile

Modificari privind modalitatea de programare la vaccinarea anti-COVID

Studiu: Consumul de probiotice, Omega-3 si vitamina D, asociat unui risc mai scazut de infectie cu SARS-CoV-2

Discutii privind organizarea unor centre de vaccinare in companiile private