S-a activat un mecanism european pentru achizitionarea vaccinului impotriva hepatitei B

09/03/2017

S-a activat un mecanism european pentru achizitionarea vaccinului impotriva hepatitei B

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-activat-un-mecanism-pentru-achizitionarea-vaccinului-impotriva-hepatitei-b/

VACCIN

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, spune ca a fost activat un mecanism european pentru achizitia de vaccin impotriva hepatitei B, in prezent specialistii romani purtand discutii cu omologii lor din Norvegia despre conditiile in care acesta va putea fi adus in tara.

“Pentru vaccinul tetravalent s-a semnat si au si intrat cantitatile. Pentru hexavalent este semnat contractul. Procedura a fost finalizata. Pentru hepatita B, avem in continuare aceeasi problema. Dupa cum stiti, am activat un mecanism european pentru a achizitiona vaccin de hepatita B, am primit un raspuns din Norvegia si, in momentul de fata, specialistii din DSP au luat legatura cu omologii de acolo si vedem in ce conditii il putem aduce”, a afirmat ministrul citat de Agerpres.

In ceea ce priveste legea vaccinarii, Bodog a amintit ca exista doua drafturi de proiecte care vor fi trimise in dezbatere publica si apoi la Parlament.

“Exista doua drafturi cu legea vaccinarii, care au fost imbunatatite mai mult sau mai putin, drafturi pe care le voi trimite in dezbatere publica ca proiecte de act normativ promovat de Guvern. Ele vor merge in dezbatere la Parlament, insa m-am ferit pana la momentul de fata sa dau drumul acestor legi din cauza faptului ca nu avem aceste vaccinuri. Cea mai importanta prioritate a Guvernului este cea legata de vaccinare”, a mai subliniat Florian Bodog potrivit sursei mentionate.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Teodoru Cristina says:

    Ma bucura aceste vesti si sper ca nepotul meu de 7 ani sa primeasca in sfarsit, dupa 3 ani de asteptari, rapelul cu vaccinul tetravalent

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Doua state din Europa declara stare de urgenta in contextul pandemiei | Premierul slovac: Situatia este extrem de grava

Ghidul “Recomandari de vaccinare a pacientilor cu imunodeficiente de diverse cauze”, in dezbatere publica

Incidenta ridicata a cazurilor de Covid-19 in 15 judete din tara si in Capitala

Din 1 octombrie cardul de sanatate redevine obligatoriu, cu exceptia consultatiilor la distanta

Covid-19 face tot mai multe victime in randul cadrelor medicale | O alta asistenta si-a gasit sfarsitul