Rusii au descoperit o pastila care incetineste imbatranirea

28/11/2014

Rusii au descoperit o pastila care incetineste imbatranirea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rusii-au-descoperit-o-pastila-care-incetineste-imbatranirea/

batraniCercetatorii rusi au  descoperit un antioxidant care are rolul de a incetini imbatranirea. Noua pilula, conform acestora, ar putea creste longevitatea pana la aproape 120 de ani.

Potrivit Daily Mail, cercetatorii de la Universitatea de Stat din Moscova testeaza in prezent pe animale efectele unei pilule care contine un nou tip de antioxidant, despre care spun ca ar influenta mitocondriile, componente ale celulelor responsabile cu producerea de energie si care sunt implicate in procesul de imbatranire.

Potrivit cercetatorului Maxim Skulacev, in urma testelor pe animale, oamenii de stiinta care participa la acest studiu au observat ca multe dintre bolile legate de imbatranire s-au dezvoltat mult mai incet.

“Mitocondriile sunt implicate in producerea atacului de cord, in aparitia bolilor Alzheimer si Parkinson”, spune Maxim Skulacev, om de stiinta rus, conform Daily Mail.

Pana acum, autorii studiului  nu au reusit, insa, sa determine cresterea semnificativa a duratei de viata a animalelor folosite in timpul experimentelor, dar au obtinut amanarea instalarii procesului de imbatranire.

Tot conform savantului Maxim Skulacev,  o tinta a acestei cercetari este aceea de a prelungi durata de viata a omului pana la 120 de ani, tratamentele antiimbatranire fiind “tehnic posibile”.

“Probabil nu vom reusi sa traim pana la 800 de ani, pentru ca in timp vor aparea boli noi, tipice pentru persoanele in varsta. Asa s-a intamplat cu cancerul, care era o boala foarte rara in antichitate, cand oamenii mureau tineri. Daca se va dovedi ca bolile se vor dezvolta mai incet, ideea noastra de a lupta contra imbatranirii prin intermediul mitocondriilor este corecta. Va fi posibil sa amanam batranetea”, a mai afirmat declarat Maxim Skulacev, conform sursei citate anterior.

Daily Mail mai relateaza ca oamenii de stiinta rusi lucreaza la perfectionarea acestui tratament de zeci de ani.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: