Rujeola: Ministerul Sanatatii a identificat 10.000 de doze de vaccin destinate exportului pe care le va achizitiona

26/04/2017

Rujeola: Ministerul Sanatatii a identificat 10.000 de doze de vaccin destinate exportului pe care le va achizitiona

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rujeola-ministerul-sanatatii-a-identificat-10-000-de-doze-de-vaccin-destinate-exportului-pe-care-le-va-achizitiona/

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a anuntat, miercuri, ca au fost identificate 10.000 de doze de vaccin antirujeolic care urmau sa fie exportate, in prezent fiind declansata procedura pentru achizitionarea acestora.

“In ceea ce priveste rujeolicul, (…) pentru acest vaccin procedura (de achizitie — n.r.) s-a incheiat doar la inceputul acestei saptamani. (…) Am fost asigurat ca (…), in primele 10 zile din luna mai, acest vaccin va intra in tara. De asemenea, am identificat un numar de 10.000 de doze care exista deja in tara si care (…) urmau sa plece la export intracomunitar. Aceste doze sunt blocate si am declansat o procedura pentru a le achizitiona. Acestea probabil ca vor ajunge primele”, a declarat ministrul Bodog, citat de Agerpres.

Ministrul Sanatatii a precizat ca dozele de vaccin hexavalent si tetravalent au fost achizitionate.

“Vaccinul hexavalent (…) a fost distribuit in tara. Vaccinul tetravalent la fel. Probabil ca inca nu au ajuns chiar in toate judetele, dar (…) eu am semnat deja ordinul de distribuire in tara si urmeaza sa mai soseasca cantitati. Deci, practic, se vor asigura toate cantitatile necesare la nivel national”, a mai spus Bodog.

In ceea ce priveste dozele de vaccin impotriva hepatitei B provenite din Norvegia, Bodog a spus ca acestea trebuie sa urmeze “un traseu de autorizare”.

“Nefiind pus pe piata in Romania, acest vaccin urmeaza un traseu de autorizare. In momentul de fata, datorita faptului ca (…) e o problema legata de concentratia acestui vaccin fata de ceea ce se utilizeaza pe piata romaneasca, (…) aceasta documentatie este trimisa la Institutul National de Sanatate Publica, pentru a da punct de vedere in ceea ce priveste utilizarea sau neutilizarea lui pe piata romaneasca, pentru copiii romani”, a mai afirmat ministrul Sanatatii, conform sursei mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial