Romanii cu mai putine studii merg mai des la medic decat cei cu educatie superioara

27/02/2019

Romanii cu mai putine studii merg mai des la medic decat cei cu educatie superioara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romanii-cu-mai-putine-studii-merg-mai-des-la-medic-decat-cei-cu-educatie-superioara/

Datele Eurostat pentru anul 2017 arata ca 4 din 10 romani nu s-au dus la medic niciodata intr-un an de zile.
Trei din cei 10 au fost la un medic generalist de cel mult doua ori, iar in aceasta categorie sunt inclusi si cei care merg la medicul de familie. In procente, analiza Eurostat arata asa: 13,5% de 3-5 ori, si doar 4,2% de peste 10 ori.
In alte tari din Europa, Danemarca, de exemplu, aproape 30% dintre cetateni au mers la doctor de peste 10 ori intr-un an.

Potrivit stirileprotv.ro, totusi, nu suntem cei mai certati cu medicii din Europa, grecii sunt acolo, 60 din 100 n-au calcat in ultimul an printr-un cabinet. Motivul poate fi dieta mediteraneana ce le asigura o sanatate de invidiat.In acest clasament, romanii se afla dupa bulgari.

Continut educational:

Conform aceleiasi analize, cel mai des merg la doctor nemtii si luxemburghezii, asta poate pentru ca in aceste state, asigurarile de sanatate impun vizite regulate la medic.

Revenim la situatia din Romania, in mod surprinzator, cei cu facultate nu se duc la medic mai mult decat cei cu 4-8 clase, dar cei cu educatie elementara merg in proportie dubla, de peste 10 ori pe an la doctor.

“Pacientii, in special cei cu studii superioare, au accesibilitate la informatie si atunci “De ce sa ma duc la medic? Hai ca ma uit pe internet ce pot avea. Ei deja vin de multe ori si cu tratamentul luat”, a declarat un medic citat de Stirileprotv.ro

Etichete: medic, medic de familie sanatate, romani, eurostat

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati