Romanii care traiesc Italia vor fi obligati sa-si vaccineze copiii

14/03/2019

Romanii care traiesc Italia vor fi obligati sa-si vaccineze copiii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romanii-care-traiesc-italia-vor-fi-obligati-sa-si-vaccineze-copiii/

Dupa ce alesii italieni au decis ca vaccinarea este obligatorie pentru inscrierea copiilor la gradinita si la scoala, acum sute de mii de romani trebuie sa-si vaccineze si ei copiii.

Este si cazul unei familii care traieste aici de aproape 20 de ani.

“Ni s-a spus la inceputul scolii, deja din septembrie, ne-am organizat cu o autocertificare ca are vaccinul la zi, pana cand am dus documentul necesar care atesta vaccinarea. Cel mai mic a facut doua, patru, sase, sapte pana in momentul de fata”, a declarat un parinte roman stabilit in Italia, citat de Digi24.

Conform sursei citate, ministrul italian al Sanatatii spune ca este constienta ca nu toata lumea vede cu ochi buni vaccinarea.

Continut educational:

“Cineva trebuie sa le explice ca temerile lor nu sunt fondate pe cercetari stiintifice probate. In 50, 60 de ani au fost unul sau doua cazuri de complicatii. Din pacate, au fost mult mai multi morti din cauza rujeolei sau a bolilor pe care noi le prevenim cu vaccinurile”, spune Giulia Grillo, ministrul Sanatatii din Italia, potrivit Digi24.

Parerea italienilor despre vaccinare s-a imbunatatit in ultimii doi ani, mai ales dupa epidemia de rujeola. Acum, cei mai multi spun ca prefera sa-si vaccineze copiii impotriva bolilor prevenibile.

Etichete: vaccinare obligatorie, vaccinare italia, epidemie de rujeola

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Ce raspuns a oferit Ministerului Sanatatii la solicitarea de suplimentare a fondurilor alocate cabinetelor de medicina familiei

Accidentul vascular cerebral sever, cauza de mortalitatea precoce

Ministrul Sanatatii: Legea vaccinarii nu se refera la obligativitate

Neurochirurgi demisionari de la Colentina: Am ajuns in situatia de a refuza peste 60 de pacienti cu tumori cerebrale complexe

DSP Suceava are director nou