Romania va primi 5.000 de doze de vaccin pentru a combate variola maimutei

17/08/2022
Romania va primi 5.000 de doze de vaccin pentru a combate variola maimutei

Romania va primi 5.000 de doze de vaccin pentru a combate variola maimutei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-va-primi-5-000-de-doze-de-vaccin-pentru-a-combate-variola-maimutei/

Autoritatile sanitare din Romania asteapta din partea Comisiei Europene o donatie de vaccin impotriva variolei maimutei de aproximativ 5000 de doze, potrivit anuntului facut de Adriana Pistol, secretarul de stat in Ministrul Sanatatii.

“Nu este o cantitate foarte mare. Vom oferi contactilor cazurilor… Din cate stiu, vor fi primite 5.000 de doze de vaccin”, declarat Adriana Pistol intr-o conferinta de presa.

Potrivit secretarului de stat, in ultima saptamana au fost raportate si alte cazuri cazuri de infectie cu variola maimutei. Este vorba de doi barbati cu varste cuprinse intre 31 si 44 de ani.

Astfel, numarul total de persoane infectate cu variola maimutei in Romania este de de 32, pana la momentul transmiterii acestei stiri.

Reamintim ca Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat variola maimutei drept urgenta sanitara globala, cel mai inalt nivel de alerta.

Pana in prezent, au fost raportate peste 16.000 de cazuri, in 75 de tari, cele mai multe dintre ele inregistrandu-se in Europa.

Etichete: variola maimutei, vaccin variola maimutei

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: