Romania va introduce Registrul National al Personalului Medical

05/01/2012

Romania va introduce Registrul National al Personalului Medical

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-va-introduce-registrul-national-al-personalului-medical/

Conform prevederii noii legi a Sanatatii aflata acum in dezbatere publica, in Romania se va infiinta Registrului National al Personalului Medical pentru profesiile reglementate care activeaza in sistemul de sanatate.

Scopul acestuia este acela de a inregistra personalul medical din sistemul de sanatate pentru a asigura protectia consumatorilor de servicii de sanatate pentru asigurarea furnizarii de servicii medicale numai de catre persoanele care au calificarile necesare si de a furniza datele necesare pentru managementul si politicile de resurse umane in sanatate.

Potrivit noii legi, Ministerul Sanatatii (MS) va fi institutia care va detine, organiza si actualiza acest registru. “Personalul medical este obligat sa transmita informatii la procesorul de date autorizat, atunci cand sunt solicitate”, se mai arata in noua lege.

Primul Registru National al Personalului Medical se va publica de catre MS in anul calendaristic ulterior intrarii in vigoare a acestei legi. Aceasta nu este insa singura noutate din legea propusa de minister. O alta o constituie faptul ca asiguratorii de sanatate pot fonda societati de asistenta medicala primara. Insa, potrivit sindicatelor, “Proiectul Noii Legi a Sanatatii este un cal troian”, iar marii castigatori vor fi actionarii noilor case private de asigurari de sanatate. De altfel, CFSMR propune Numerus clausus pentru spitale, analize si medicinisti.

Autor: Alexandra Manaila

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: