Romania va avea traineri specializati in managementul piciorului diabetic

19/01/2015

Romania va avea traineri specializati in managementul piciorului diabetic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-va-avea-traineri-specializati-managementul-piciorului-diabetic/

romaniaIn premiera pentru tara noastra, patru medici romani vor participa la Cursul “Train the Foot Trainer” al Grupului International de Lucru pentru Piciorul Diabetic (IWGDF) din cadrul Federatiei Internationale de Diabet (IDF).

Evenimentul va avea loc in perioada 17-21 februarie 2015, in Bled, Slovenia.

Participarea este initiata si sustinuta de Societatea de Neuropatie Diabetica – Neurodiab, implicata activ in educatia medicala continua a profesionistilor care se ocupa de ingrijirea persoanelor cu neuropatie diabetica.

Astfel, din Romania vor participa la Cursul “Train the Foot Trainer” 2015:

– Sef lucr.dr. Raluca Popescu, Iasi, medic diabetolog, cu experienta de peste 10 ani in piciorul diabetic

– Asist.univ. Dr. Georgeta Inceu, Cluj-Napoca, medic diabetolog, cu experienta de peste 5 ani in neuropatia diabetica

– Dr. Paula Pavel, Cluj-Napoca, medic chirurg, cu experienta de peste 7 ani in piciorul diabetic

– Sef lucr dr. Eduard Catrina, Bucuresti, medic chirurg, cu experienta de peste 10 ani in piciorul diabetic

Cursul “Train for Foot Trainer” reprezinta concretizarea necesitatii de a pregati experti in piciorul diabetic pentru ca acestia, la randul lor, sa poata realiza si implementa programe sustenabile de training in acest domeniu.

Obiectivul principal este acela de a acoperi cat mai multe regiuni in acelasi timp si de a raspunde intr-un mod eficient nevoilor.

“Prin trimiterea celor patru profesionisti la Cursul “Train for Foot Trainer”, tara noastra face primii pasi in alinierea la standarde internationale a managementului piciorului diabetic. Exista multe lacune in domeniul piciorului diabetic in Romania, astfel ca este bine de aflat si de urmat exemple de succes din alte tari care au implementat deja astfel de programe. Sunt increzator ca toti colegii nostri care vor participa la acest curs vor impulsiona dezvoltarea acestui sector in sistemul romanesc de sanatate”, a declarat conf.dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica – Neurodiab.

IWGDF (International Working Group for Diabetic Foot), impreuna cu IDF (International Diabetes Federation), vizeaza colaborarea cu diferite organizatii europene implicate activ in managementul piciorului diabetic.

Unul dintre scopurile Societatii de Neuropatie Diabetica – Neurodiab este dezvoltarea unor centre pentru piciorul diabetic in Romania, iar pentru acest lucru este necesara expertiza avizata si elaborarea unui program national coerent de training in ingrijirea piciorului diabetic.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: