Romania va avea circa 80.000 de persoane vaccinate zilnic

12/04/2021

Romania va avea circa 80.000 de persoane vaccinate zilnic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-va-avea-circa-80-000-de-persoane-vaccinate-zilnic/

Incepand de saptamana aceasta, in Romania, aproximativ 80.000 de persoane vor fi vaccinate zilnic cu vaccin anti-COVID.

“M-am uitat pe programarile de saptamana urmatoare. Incepand (…) de marti, vom avea circa 80.000 de persoane vaccinate. Avem in momentul de fata aproximativ 80.000 de persoane in fiecare zi care sunt deja programate si au ocupat un loc in centrele de vaccinare, circa 60.000 sunt cu Pfizer, circa 10.000 cu Moderna, restul cu AstraZeneca”, a declarat medicul Valeriu Gheorghita la Digi 24, citat si de Agerpres.

El a amintit ca din data de 14 aprilie vor incepe rapelurile pentru AstraZeneca.

“Cred ca, daca am fi avut o adresabilitate crescuta si pentru vaccinul AstraZeneca, in momentul de fata eram la cel putin 80.000 de persoane vaccinate pe zi”, a mai afirmat Gheorghita potrivit susrelor citate.

Potrivit acestuia, in ultimele zile s-a lucrat pentru operationalizarea a peste 170 de cabinete noi de vaccinare, dintre care 144 vor folosi serul de la Pfizer, iar alte aproximativ 30 vaccinul AstraZeneca.

De asemenea, el a sustinut ca, in urmatoarele doua-trei zile, persoanele care se programeaza la vaccinare vor putea vedea cate persoane au inaintea lor si care este ritmul de vaccinare la centrul respectiv.

Etichete: vaccinare anti-covid, centre de vaccinare, valeriu gheorghita

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: