Romania: Un medic la 345 de pacienti

11/07/2017

Romania: Un medic la 345 de pacienti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-un-medic-la-345-de-pacienti/

In Romania mai sunt 57.000 de medici, ceea ce inseamna ca fiecare dintre ei trebuie sa se ingrijeasca, in medie, de 345 de pacienti, potrivit INS.

E prima data cand avem o situatie exacta, mai ales in conditiile in care, in ultimii 10 ani, s-a produs un exod masiv al medicilor, relateaza Stirile TVR.

Se estimeaza ca numai din 2007, anul in care Romania a intrat in Uniunea Europeana, si pana in prezent, peste 13.000 de doctori au emigrat in strainatate, in cautarea unor locuri de munca mai bine platite.

Potrivit sursei mentionate, statisticile ne mai ofera o imagine ingrijoratoare: doar 4.600 de cabinete medicale mai functioneaza in mediul rural, in timp ce, la oras, sunt deschise 6.700 de cabinete. Asta desi populatia Romaniei este impartita relativ egal intre rural si urban.

Datele Institutului National de Statistica  mai arata ca anul trecut au fost internati 4,2 milioane de pacienti, cu o medie a duratei de internare de aproximativ o saptamana.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. pascu meda says:

    suntem in UE – pacientul e liber sa se duca sa se trateze la medicii din UE ! CE nevoie mai este de medici in Romania ?/////////Legea cererii si a ofertei = CINE DA MAI MULT ALA PRIMESTE !

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: