Romania, tot mai aproape de cea mai nou terapie pentru hepatita C

20/05/2015

Romania, tot mai aproape de cea mai nou terapie pentru hepatita C

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-tot-mai-aproape-de-cea-mai-nou-terapie-pentru-hepatita-c/

parlamentGuvernul a aprobat miercuri, 20 mai, o Ordonanta de Urgenta care aduce Romania mai aproape de cel mai nou tratament pentru hepatita C.

“Avem o singura ordonanta astazi pe ordinea de zi, de la Ministerul Sanatatii. Domnule ministru, nu vreti sa spuneti de ce m-ati convins sa dau ordonanta, pentru ca sunt foarte greu de convins in ultimul timp si vreau proiecte de legi. Totusi dumneavoastra ati insistat, inteleg pentru ca e vorba de cateva sute de mii de oameni, nu?”, s-a adresat premierul Victor Ponta catre ministrului Sanatatii in cadrul sedintei de Guvern, conform Agerpres.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu a afirmat ca acest proiect de act normativ reglementeaza “o chestiune care ne va aduce mai aproape de tratamentul pentru hepatita C si ciroza, care ar putea intra in urmatoarele doua saptamani in Romania”.

Tot el a mai spus ca s-a ajuns la un numar record de purtatori de virus C.

“Sunt 650.000 astazi in Romania. Nu toti fac boala, dar toti trebuie sa stie ca in momentul in care dezvolta boala, undeva 16.000 au astazi, estimativ, boala dezvoltata trebuie sa aiba un tratament cu efect terapeutic foarte mare, nu ca pana acum. Deci, efectul terapeutic al noului tratament se duce undeva spre peste 90%, fata de cel care este acum”, a afirmat spus Banicioiu, tot conform Agerpres.

Astfel, dupa ce se va incheia procesul de negociere cu companiile, saptamana viitoare, chiar, tot conform ministrului Sanatatii, se va ajunge ca dupa opt ani de zile, tratamentul pentru hepatita C sa fie upgradat.

 

1 Comentarii

  1. Tudor says:

    Tot peste doua saptamani ? Am mai auzit asta de vreo zece ori pana acum, perioada in care din pacate unii pacienti au murit, dar nimeni nu da socoteala pentru acest genocid. Terapia pentru combaterea hep. c si a cirozei ” azi nu maine ”. Tudor

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: