Romania si Bulgaria vor relua colaborarea pentru asigurarea accesului la medicamente

24/10/2018

Romania si Bulgaria vor relua colaborarea pentru asigurarea accesului la medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-si-bulgaria-vor-relua-colaborarea-pentru-asigurarea-accesului-la-medicamente/


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, s-a intalnit cu omologul sau bulgar, Kiril Ananiev, cu care a discutat despre asigurarea accesului pacientilor la medicamente, precum si despre preluarea de catre Romania a Presedintiei semestriale a Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019.

“In 2016, tarile noastre au semnat un acord privind cooperarea in asigurarea accesului la medicamente al pacientilor. Acordul nu a fost pus in aplicare si propunem reluarea negocierilor si imbunatatirea anumitor texte din acest document. Mai mult, dorim ca memorandumul de colaborare in domeniul sanatatii si stiintelor medicale care dateaza din 1996 sa fie updatat”, a declarat Sorina Pintea, intr-un comunicat de presa transmis de Ministerul Sanatatii.

Ministrul Sanatatii din Bulgaria a fost de acord cu propunerile partii romane si un grup de lucru format din experti va incepe sa lucreze la modificari, mai scrie sursa citata.

Continut educational:

“Colaborarea in domeniul medicamentelor ar putea sa inceapa la finalul primului trimestru din anul 2019, dupa implementarea noului sistem de asigurari pe care Ministerul bulgar al Sanatatii il pregateste. Cei doi oficiali au mai discutat despre reforma sistemului de asigurari de sanatate, cea in urgenta, demarate in Bulgaria. La solicitarea partii bulgare, Ministerul Sanatatii va pune la dispozitie legislatia romana in ceea ce priveste functionarea sistemului de urgenta”, se mai arata in comunicatul mentionat.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara