Romania si Bulgaria vor relua colaborarea pentru asigurarea accesului la medicamente

24/10/2018

Romania si Bulgaria vor relua colaborarea pentru asigurarea accesului la medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-si-bulgaria-vor-relua-colaborarea-pentru-asigurarea-accesului-la-medicamente/


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, s-a intalnit cu omologul sau bulgar, Kiril Ananiev, cu care a discutat despre asigurarea accesului pacientilor la medicamente, precum si despre preluarea de catre Romania a Presedintiei semestriale a Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019.

“In 2016, tarile noastre au semnat un acord privind cooperarea in asigurarea accesului la medicamente al pacientilor. Acordul nu a fost pus in aplicare si propunem reluarea negocierilor si imbunatatirea anumitor texte din acest document. Mai mult, dorim ca memorandumul de colaborare in domeniul sanatatii si stiintelor medicale care dateaza din 1996 sa fie updatat”, a declarat Sorina Pintea, intr-un comunicat de presa transmis de Ministerul Sanatatii.

Ministrul Sanatatii din Bulgaria a fost de acord cu propunerile partii romane si un grup de lucru format din experti va incepe sa lucreze la modificari, mai scrie sursa citata.

Continut educational:

“Colaborarea in domeniul medicamentelor ar putea sa inceapa la finalul primului trimestru din anul 2019, dupa implementarea noului sistem de asigurari pe care Ministerul bulgar al Sanatatii il pregateste. Cei doi oficiali au mai discutat despre reforma sistemului de asigurari de sanatate, cea in urgenta, demarate in Bulgaria. La solicitarea partii bulgare, Ministerul Sanatatii va pune la dispozitie legislatia romana in ceea ce priveste functionarea sistemului de urgenta”, se mai arata in comunicatul mentionat.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Sindicalistii cer ca plata concediului medical pentru cadrele afectate de Covid-19 sa fie de 100%

Arafat: Daca nu vrei sa ti se masoare temperatura este dreptul tau, dar nu mai intri in spatiul respectiv

Pandemia de coronavirus a ajuns la peste 5 milioane de imbolnaviri

Legea care reglementeaza serviciile medicale prin intermediul caravanelor, promulgata

Medici din Brasov cercetati de procurori | O directoare dintr-un spital, retinuta 24 de ore