Romania si-ar putea face o rezerva de Remdesivir pentru sase luni

02/11/2020
Romania si-ar putea face o rezerva de Remdesivir pentru sase luni

Romania si-ar putea face o rezerva de Remdesivir pentru sase luni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-si-ar-putea-face-o-rezerva-de-remdesivir-pentru-sase-luni/

Romania ar putea sa isi constituie, dupa o noua rectificare bugetara, un stoc pentru sase luni de Remdesivir, medicamentul necesar in combaterea COVID-19.

Continut educational:

”In perioada iulie-octombrie, noi am avut gratuit de la Uniunea Europeana 12.000 de doze. Aceste doze s-au distribuit in functie de numarul de pacienti aflati in terapie intensiva, cate sase doze pentru fiecare din spitalele faza 1, faza 2 sau spitale suport. Incepand cu luna octombrie, statul roman a inceput sa achizitioneze contra cost aceste doze. Pe luna octombrie suntem … Cred ca luni vom avea si ultima transa din cele 12.000 de doze, ca totalul care a fost in ultimele luni din donatii, urmand ca in noiembrie sa avem intre 14.000 si 18.000 de doze achizitionate, urmand, odata cu rectificarea bugetara, sa putem merge pe o rezerva de sase luni. Ramane efectiv ca si comisiile de boli infectioase si terapie intensiva sa readapteze acest tratament atat pentru terapie intensiva, cat si pentru stadiile medii, severe, in stadiile incipiente si fiecare medic curant sa adapteze acest protocol la pacientul pe care il ingrijeste”, a declarat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, citat de Agerpres.

Demnitarul s-a referit si la vaccinurile impotriva SARS-CoV-2 pe care ar urma sa le achizitioneze Uniunea Europeana, subliniind ca Romania are o strategie in lucru.

Etichete: remdesivir, tratament covid-19, nelu tataru

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: