Romania, prezenta la Comitetul Regional al OMS Europa

15/09/2015

Romania, prezenta la Comitetul Regional al OMS Europa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-prezenta-la-comitetul-regional-al-oms-europa/

whoRomania a participat luni, 14 septembrie, la deschiderea celei de-a 65 a sesiuni a Comitetului Regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Europa, in prezenta presedintelui Lituaniei, Dalia Grybauskaite si al directorului general al OMS, Margaret Chan.

La acest eveniment la care participa 52 de state, delegatia Romaniei a fost condusa de catre Razvan Vulcanescu, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii si prof. dr. Alexandru Rafila, membru in Comitetul Permanent al Biroului Regional OMS Europa.

“In contextul actual, s-a subliniat sustinerea masurilor pentru asigurarea unei acoperiri vaccinale care sa duca la eliminarea bolilor transmisibile prevenibile din regiunea europeana si implementarea unui program agreat de catre statele membre si care sa se aplice de catre acestea privind procedurile in domeniul sanatatii publice pentru situatia refugiatilor si a migrantilor”, a declarat Razvan Vulcanescu, subsecretar de stat.

“Se doreste ca statele membre sa poata sa aplice politici de sanatate care sa asigure accesul la vaccinare astfel incat sa fie evitate situatii ca cele aparute in cursul acestui an in regiunea europeana cand s-au inregistrat decese la copii cauzate de rujeola, difterie, tetanos sau complicatii grave cauzate de poliomielita”, a adaugat prof.dr. Alexandru Rafila, membru in Comitetul Permanent.

Reprezentantul Romaniei in Comitetul Permanent va prezenta in zilele ce urmeaza Declaratia statelor membre in domeniul controlului tuberculozei si a preocuparii pentru limitarea extinderii TB multidrog rezistente.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: