Romania pe locul 4 in lume la numarul de decese prin afectiuni hepatice

25/04/2014

Romania pe locul 4 in lume la numarul de decese prin afectiuni hepatice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-pe-locul-4-lume-la-numarul-de-decese-prin-afectiuni-hepatice/

parkinson1Statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) arata ca afectiunile hepatice afecteaza major starea de sanatate a populatiei, Romania situandu-se pe locul patru la nivel mondial in ceea ce priveste mortalitatea cauzata de afectiunile hepatice.

Bolnavii cu hepatita C inca nu au acces la tripla terapie

Daca in tarile europene bolnavii cu hepatita C au acces la tripla terapie inca de acum 3 ani, pacientii romani sunt tratati inca prin dubla terapie.

“Au fost nenumarate cazuri de pacienti cu hepatita C care s-au vindecat in urma tratamentului cu tripla terapie si, astfel, acesti pacienti s-au putut reintegra foarte repede in societate si la locul de munca nemaifiind o povara pentru sistemul de sanatate. In Romania, din pacate, statul roman pierde in continuare foarte multi bani netratand pacientii cu terapiile inovatoare”, a explicat prof.dr. Ioan Sporea, presedintele Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie.

Prof.dr. Oliviu Pascu, presedintele comisiei de Gastroenterologie si Hepatologie din cadrul Ministerului Sanatatii, a precizat ca se incearca urgentarea includerii pe lista de medicamente compensate a moleculelor necesare triplei terapii.

Hepatita B afecteaza tot mai multi romani

Conf.dr. Liana Gheorghe a atras atentia asupra numarului mare de bolnavi cu hepatita B si a necesitatii unei monitorizari atente a acestor pacienti.

“De asemenea, hepatita B afecteaza un numar mare de romani si ne propunem ca in perioada urmatoare sa discutam despre monitorizarea acestor pacienti si managementul categoriilor speciale”, a precizat conf.dr. Liana Gheorghe, Sef Sectia III a Departamentului de Gastroenterologie a Centrului de Boli Digestive si Transplant Hepatic a Institutului Fundeni.

La initiativa Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie, a UMF Carol Davila Bucuresti si a Institutului Clinic Fundeni, vor fi organizate dezbateri, prelegeri si un curs international “Up-to-date in Hepatology” la Bucuresti, in perioada 25-26 aprilie 2014.

www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati