Stiri medicale

Romania pe locul 4 in lume la numarul de decese prin afectiuni hepatice

Data ultimei actualizari: 25/04/2014

parkinson1Statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) arata ca afectiunile hepatice afecteaza major starea de sanatate a populatiei, Romania situandu-se pe locul patru la nivel mondial in ceea ce priveste mortalitatea cauzata de afectiunile hepatice.

Bolnavii cu hepatita C inca nu au acces la tripla terapie

Daca in tarile europene bolnavii cu hepatita C au acces la tripla terapie inca de acum 3 ani, pacientii romani sunt tratati inca prin dubla terapie.

“Au fost nenumarate cazuri de pacienti cu hepatita C care s-au vindecat in urma tratamentului cu tripla terapie si, astfel, acesti pacienti s-au putut reintegra foarte repede in societate si la locul de munca nemaifiind o povara pentru sistemul de sanatate. In Romania, din pacate, statul roman pierde in continuare foarte multi bani netratand pacientii cu terapiile inovatoare”, a explicat prof.dr. Ioan Sporea, presedintele Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie.

Prof.dr. Oliviu Pascu, presedintele comisiei de Gastroenterologie si Hepatologie din cadrul Ministerului Sanatatii, a precizat ca se incearca urgentarea includerii pe lista de medicamente compensate a moleculelor necesare triplei terapii.

Hepatita B afecteaza tot mai multi romani

Conf.dr. Liana Gheorghe a atras atentia asupra numarului mare de bolnavi cu hepatita B si a necesitatii unei monitorizari atente a acestor pacienti.

“De asemenea, hepatita B afecteaza un numar mare de romani si ne propunem ca in perioada urmatoare sa discutam despre monitorizarea acestor pacienti si managementul categoriilor speciale”, a precizat conf.dr. Liana Gheorghe, Sef Sectia III a Departamentului de Gastroenterologie a Centrului de Boli Digestive si Transplant Hepatic a Institutului Fundeni.

La initiativa Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie, a UMF Carol Davila Bucuresti si a Institutului Clinic Fundeni, vor fi organizate dezbateri, prelegeri si un curs international “Up-to-date in Hepatology” la Bucuresti, in perioada 25-26 aprilie 2014.

www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.