Romania, locul II in topul tarilor din Europa la solicitarile pentru a doua opinie medicala

23/10/2019

Romania, locul II in topul tarilor din Europa la solicitarile pentru a doua opinie medicala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-locul-ii-in-topul-tarilor-din-europa-la-solicitarile-pentru-a-doua-opinie-medicala/

Romania s-a clasat, in primele zece luni ale anului 2019 pe locul doi in topul tarilor din Europa Centrala si de Est in privinta numarului de solicitari pentru a doua opinie medicala, conform reprezentantilor unei platforme de profil.

Aproximativ 8000 de pacienti romani au apelat la acest seviciu,ceea ce inseamna 11,5% dintre cazurile provenite din regiunea ECE, devansand tari precum Ucraina, Polonia, Cehia si Ungaria. In acest top suntem depasiti doar de Slovacia

Potrivit statisticilor mentionate intr-un comunicat, Romania se afla pe locul patru la nivel mondial, ca numar de solicitari. Cei mai multi romani au utilizat serviciile de a doua opinie de la medicii din strainatate pentru a verifica daca diagnosticele sau tratamentele recomandate initial sunt corecte.

“Cauzele care ii aduc pe oameni la noi sunt multiple: de la nemultumiri sau dezaprobari legate de diagnosticul sau tratamentul primit initial, la nesiguranta sau chiar teama legata de tratamentul oferit, pana la dorinta de a se reasigura ca diagnosticul si tratamentul primite de la un alt medic sunt corecte. De multe ori, obtinerea unei a doua opinii medicale a schimbat radical traiectoria unui caz sau a unui tratament. Am avut chiar multe cazuri in care pacientul a fost diagnosticat sau tratat total gresit. Au existat inclusiv situatii in care o tumora nu a fost identificata sau a fost diagnosticata eronat. Motivele pentru care ni se adreseaza pacientii sunt diferite, insa cu siguranta nu fac acest lucru doar in cazul in care discutam despre o boala grava”, a explicat Erik Ranschaert, directorul medical al platformei Diagnose.me, conform sursei citate.

De asemenea, reprezentantul Diagnose.me considera ca educarea oamenilor in directia apelarii la serviciile de a doua opinie medicala va avea, in timp, un impact pozitiv asupra sanatatii publice.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Managementul hipotiroidismului

“Sunt multe tari, spre exemplu Suedia, Norvegia, Danemarca sau Olanda, unde consultarea unui al doilea specialist inainte de a face anumite tratamente este obligatorie.Experienta a demonstrat faptul ca apeland la o a doua opinie medicala, numarul interventiilor chirurgicale inutile si chiar al erorilor medicale a scazut semnificativ. Numarul clientilor nemultumiti de raportul medical primit dupa obtinerea unei a doua opinii medicale este mic, poate 1-1,5%. De cele mai multe ori, nemultumirea lor se bazeaza nu pe calitatea raportului, ci pe asteptarile lor, poate chiar pe speranta de a nu fi confirmat un diagnostic”, a mai precizat prof. dr. Erik Ranschaert.

Aegon Diagnose.me este un serviciu oferit in parteneriat cu Diagnose.me, companie infiintata de doi antreprenori olandezi in 2013, ca urmare a propriilor lor experiente in sistemul medical.

Etichete: a doua opinie medicala, second opinion, diagnostic corect, tratament corect

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Citu: Am avut rezultate bune, nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile si restrictiile

156.000 de locuri noi la vaccinarea cu vaccin Pfizer/BioNTech, incepand cu 1 martie

Presedintele Consiliului European: Saptamanile urmatoare vor fi dificile in ceea ce priveste vaccinarea

AstraZeneca a transmis ca incearca sa livreze 40 de milioane de doze de vaccin catre statele UE pana la finalul lui martie

OMS: O persoana din zece care a avut Covid-19 prezinta simptome si dupa 12 saptamani