Romania, locul 14 la nivel global, cu o rata de vaccinare a populatiei peste media europeana

09/02/2021
Romania, locul 14 la nivel global, cu o rata de vaccinare a populatiei peste media europeana

Romania, locul 14 la nivel global, cu o rata de vaccinare a populatiei peste media europeana

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-locul-14-la-nivel-global-cu-o-rata-de-vaccinare-a-populatiei-peste-media-europeana/

Romania se afla pe locul 14 la nivel global cu o rata de 4,41 de doze de vaccin anti COVID-19 administrate la suta de persoane, peste media europeana si in fata unor tari care au sisteme de sanatate mult mai performante, mult mai eficiente, tari precum Germania, Franta Italia, Polonia, spune secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Andrei Baciu.

“In Romania se vad eforturile depuse in ultima perioada, in ultimele saptamani. Astfel ca, pe o analiza efectuata si publicata in cursul zilei de ieri, Romania se afla pe locul 14 la nivel global, cu o rata de doze administrate la suta de persoane de 4,41 de doze, peste media europeana de 3,77 si in fata unor tari care au sisteme de sanatate mult mai performante, mult mai eficiente, tari precum Germania, Franta Italia, Polonia si asa mai departe. Analiza prezinta date din 73 de tari si in total pana in momentul de fata sunt peste 131 de milioane de doze administrate, chiar si cu o medie de 4,7 milioane de doze pe zi la nivel global”, a declarat secretarul de stat citat de Agerpres.

Referindu-se la cele 180 de centre de vaccinare din tara pentru administrarea vaccinului Astra Zeneca, el a spus ca situatia privind personalul variaza de la un judet la altul, iar pe masura ce se deschid centre se aloca si personalul necesar.

“Sunt analize facute la nivelul fiecarui judet. DSP se uita, pentru ca situatia variaza de la un judet la altul. Sunt judete in care exista mai multi medici de familie, medici stomatologi, mult mai multe asistente, centre medicale, centre universitare. (…) Aceste analize sunt adunate la nivelul fiecarei directii de sanatate publica si pe masura ce se deschid centre de vaccinare se aloca si se identifica personal necesar din imediata proximitate, din interiorul localitatii respective, pentru ca, practic, ai nevoie sa ai personal medical in localitatea respectiva, nu sa ajungi in situatia in care personalul medical sa faca naveta”, a explicat reprezentantul MS potrivit sursei citate.

Etichete vaccinare anti-covid, imunizare coronavirus, personal medical centre vaccinare, andrei baciu ms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: