Romania are sanse mari sa piarda banii europeni pentru constructia de spitale regionale

21/02/2018

Romania are sanse mari sa piarda banii europeni pentru constructia de spitale regionale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-are-sanse-mari-sa-piarda-banii-europeni-pentru-constructia-de-spitale-regionale/


Constructia spitalelor regionale, despre care se vorbeste si in programul de guvernare, este pusa sub semnul intrebarii de comisarul european Corina Cretu.

Ea s-a declarat “foarte ingrijorata de evolutia proiectelor privind spitalele regionale care au fost aprobate in luna iulie 2015”.

“Din pacate, constructia celor trei spitale regionale este unul dintre proiectele care inregistreaza mari intarzieri. Avand in vedere ca, asa cum arata lucrurile in prezent, este putin probabil ca lucrarile sa inceapa in 2019, autoritatile nationale trebuie sa accelereze demersurile pentru finalizarea studiilor de fezabilitate si inceperea implementarii cat mai curand posibil. Un proiect de o asemenea anvergura pentru Romania necesita toata atentia celor implicati”, a declarat comisarul european Corina Cretu, potrivit Agerpres.

Noul Guvern vorbeste de trei spitale regionale, desi in programul de guvernare sunt promise opt, care ar trebui sa fie gata in 2023.

Daca proiectul nu va fi finalizat la timp, Romania risca sa piarda finantarea in valoarea de 830 de milioane de euro de la Uniunea Europeana.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Aparat performant care depisteaza virusuri si bacterii, la Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara

Stimulente pentru vaccinare: bonuri, tichete si utilaje agricole

Angajatii vor beneficia de zile libere platite pentru vaccinarea anti-Covid

Numarul cazurilor de Covid-19, in crestere in randul tinerilor

Doua sute de milioane de europeni au fost vaccinati impotriva Covid-19