Romania ar putea prelua pacienti refugiati ucraineni din Polonia

22/03/2022

Romania ar putea prelua pacienti refugiati ucraineni din Polonia

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-ar-putea-prelua-pacienti-refugiati-ucraineni-din-polonia/

Romania ar putea prelua pacienti refugiati ucraineni din Polonia. Autoritatile sanitare de la noi spun ca sunt pregatite sa fac acest lucru in situatia in care va fi necesar.

“Suntem in legatura permanenta si cu statele invecinate, in special Polonia, care are numarul cel mai mare de refugiati si, in situatia in care se impune, suntem pregatiti si sa preluam pacienti spre a fi tratati in Romania, daca acest lucru va fi necesar. Situatiile in care partenerii nostri din Polonia decid ca este nevoie de transfer cred ca tin de organizarea locala. Avem in mod deosebit, din ce am vazut pana acum, pacienti oncologici, in special copii care au nevoie de diverse tipuri de ingrijire medicala. O parte dintre acestia au si plecat din Polonia catre alte state europene.”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adriana Pistol, intr-o conferinta de presa.

Potrivit demnitarului, acest mecanism se face printr-o colaborare permanenta intre statele invecinate Ucrainei si sub coordonarea Comisiei Europene, iar pacientii au dreptul sa aleaga in ce tara vor merge.

Potrivit datelor oficiale, in prezent, in spitalele din Romania sunt internati 49 de pacienti refugiati din Ucraina, mare parte dintre acestia cu afectiuni cronice.

Etichete: pacienti refugiati, tratament pacienti refugiati, adriana pistol

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: