Romania ar putea folosi certificatul digital european COVID incepand cu 1 iulie

03/06/2021

Romania ar putea folosi certificatul digital european COVID incepand cu 1 iulie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-ar-putea-folosi-certificatul-digital-european-covid-incepand-cu-1-iulie/

Potrivit autoritatilor, Romania este in grafic cu partea tehnica in ceea ce priveste certificatul digital european COVID, ce va putea fi folosit si in tara noastra incepand cu data de 1 iulie.

“Se lucreaza la acest subiect de mai bine de doua luni impreuna cu toate institutiile implicate. Mai mult, colegii de la STS au facut un test cu gateway-ul european, lucrurile au mers foarte bine. Din punct de vedere tehnic, suntem in grafic cu tot ceea ce trebuia sa facem pana in acest moment”, a declarat Andrei Baciu.

Romania va folosi modelul prezentat de Comisia Europeana, iar cel mai important element este codul QR, care va garanta veridicitatea acestui certificat.

“Este planificat a fi lansat pe data de 1 iulie, la nivel european. (…) Vom lansa un website, unde ne vom crea un cont, ne autentificam si, pe baza contului creat, vom primi pe mail un link de unde vom putea descarca acest certificat, care se refera la trei situatii: se refera fie la vaccinare, faptul ca suntem vaccinati, se poate referi la recuperare, la faptul ca am trecut prin boala si acest lucru este certificat de prezenta unui rezultat PCR pozitiv, in trecutul nu foarte indepartat, sau, a treia posibilitate, absenta bolii in acest moment – un rezultat PCR negativ”, a mai precizat secretarul de stat.

Documentul se va putea prezenta la punctul de trecere vamal in format fizic, pe hartie, sau pe telefonul mobil si se va referi la trei situatii: vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, faptul ca o persoana a trecut prin boala sau rezultatul negativ al unui test RT PCR.

Etichete: certificat digital vaccinare, certificat european covid, andrei baciu

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: