Romania a primit peste 5.000 de doze de vaccin impotriva variolei maimutei

16/09/2022
Romania a primit peste 5.000 de doze de vaccin impotriva variolei maimutei

Romania a primit peste 5.000 de doze de vaccin impotriva variolei maimutei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-a-primit-peste-5000-de-doze-de-vaccin-impotriva-variolei-maimutei/

Romania a primit 5060 doze de vaccin impotriva variolei maimutei, in baza unui contract de donatie incheiat intre Ministerul Sanatatii si Comisia Europeana, anunta Ministerul Sanatatii.

Dozele de vaccin vor fi directionate catre spitalele de boli infectioase din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara si Constanta pentru realizarea imunizarii la persoanele eligibile.

De asemenea, aceste spitale pot transfera vaccinul, cu titlu gratuit, catre alte unitati sanitare judetene sau de boli infectioase, la solicitarea acestora, atunci cand situatia o impune. Persoanele vizate de vaccinarea post-expunere sunt contactii directi ai cazurilor de infectare.

“Este recomandat ca vaccinarea sa fie realizata cat mai curand dupa momentul expunerii: intre 4 si 14 zile. Pentru finalizarea imunizarii de baza este necesara o a doua doza de vaccin la un interval de 28 zile.”, mai precizeaza ministerul.

Potrivit sursei citate, daca prima doza nu se administreaza in intervalul cuprins intre 4 si 14 zile, e posibil ca vaccinul sa nu previna boala, dar severitatea simptomelor e mult redusa.

Etichete: vaccin variola maimutei, vaccinare impotriva variola maimutei

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: