Romania a primit o donatie de 600.000 teste antigenice rapide din partea Republicii Coreea

02/03/2022

Romania a primit o donatie de 600.000 teste antigenice rapide din partea Republicii Coreea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-a-primit-o-donatie-de-600-000-teste-antigenice-rapide-din-partea-republicii-coreea/

Romania a primit o donatie de teste antigenice rapide pentru diagnosticul infectiei cu SARS-CoV-2 din partea Republicii Coreea, teste care au fost date in administrarea Ministerului Sanatatii.

Conform MS, statul roman accepta din partea Republicii Coreea donatia de 600.000 teste antigenice rapide pentru diagnosticul COVID-19. Testele vor fi repartizate gratuit unitatilor care asigura testarea persoanelor suspecte de infectare cu SARS-CoV-2.

“Ultimii ani au demonstrat ca solidaritatea si sprijinul reciproc sunt esentiale pentru asigurarea raspunsului la amenintarile la adresa sanatatii publice. Apreciem si multumim pentru aceasta donatie prietenilor nostri coreeni. La randul nostru, anul trecut am oferit ajutor statului coreean printr-o donatie de vaccinuri anti-COVID-19”, a declarat prof.dr. Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii.

Adoptarea proiectui de Hotarare privind acceptarea unei donatii de teste antigenice rapide pentru diagnosticul infectiei cu SARS-CoV-2 din partea Republicii Coreea si darea acestora in administrarea Ministerului Sanatatii s-a realizat, miercuri, 2 martie.

Etichete: teste antigenice, donatie teste rapide covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: