Romania a primit 200 de concentratoare de oxigen din partea OMS

05/11/2021

Romania a primit 200 de concentratoare de oxigen din partea OMS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-a-primit-200-de-concentratoare-de-oxigen-din-partea-oms/

200 de concentratoare de oxigen oferite de OMS au sosit, in noaptea de joi spre vineri, in Romania.

Dr. Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii Urgenta (DSU), a informat ca 180 dintre cele 200 de concentratoare de oxigen primite de la Organizatia Mondiala a Sanatatii vor fi distribuite imediat catre spitale, iar 20 vor ramane pentru cereri de urgenta.

“In ultima perioada am primit suport de la prieteni, de la tari din cadrul Uniunii Europene, din afara Uniunii Europene, pentru lucruri care lipsesc in acest moment. Una dintre cele mai importante probleme a ramas cea a concentratoarelor de oxigen si suportul pentru cresterea capacitatii de livrare de oxigen”, a declarat Raed Arafat, citat de Agerpres.

El a mai explicat ca este vorba despre concentratoare de opt litri, care, cu siguranta, vor fi un sprijin major pentru spitale si serviciile de urgenta.

De asemenea, saptamana acesta, si Israelul a trimis Romaniei un ajutor constand in 40 de concentratoare de oxigen si trimiterea unei echipe de specialisti israelieni in terapie intensiva si logistica, pentru a veni in ajutorul personalului medical roman.

Etichete: concentratoare de oxigen, oms, raed arafat

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: