Romania a donat serviciilor de urgenta din Ucraina 11 ambulante complet echipate

19/04/2022

Romania a donat serviciilor de urgenta din Ucraina 11 ambulante complet echipate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-a-donat-serviciilor-de-urgenta-din-ucraina-11-ambulante-complet-echipate/

Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU) a anuntat ca 11 ambulante – 9 din dotarea Serviciilor Judetene de Ambulanta si 2 din dotarea SMURD – au fost donate de Romania serviciilor de urgenta din Ucraina.

Actiunea umanitara s-a derulat prin intermediul HUB-ului logistic operationalizat la Suceava.

Potrivit DSU, autospecialele sunt complet echipate si functionale si vor fi folosite pentru evacuarea ranitilor si acordarea ajutorului medical de urgenta.

“Mentionam faptul ca donarea catre partea ucraineana a celor 11 ambulante a fost aprobata la finalul lunii trecute, la propunerea CNSU, prin Hotarare de Guvern. Reamintim ca Departamentul pentru Situatii de Urgenta, sub egida Mecanismului European de Protectie Civila a deschis primul Centru Logistic European pentru primirea, depozitarea, manipularea si transferul asistentei umanitare oferita de statele membre catre Ucraina, in judetul Suceava.”, a precizat DSU intr-un comunicat.

Pana la acest moment, prin Hub-ul de la Suceava au fost operationalizate 29 de misiuni umanitare pentru sprijinirea directa si rapida a statului ucrainean, puternic afectat de agresiunea militara rusa.

Etichete: ambulante, DSU, Ucraina

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: