Romania a depasit 10.000 de cazuri de Covid-19 | Apel la respectarea masurilor de distantare sociala

23/04/2020
Romania a depasit 10.000 de cazuri de Covid-19 | Apel la respectarea masurilor de distantare sociala

Romania a depasit 10.000 de cazuri de Covid-19 | Apel la respectarea masurilor de distantare sociala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-a-depasit-10-000-de-cazuri-de-covid-19-apel-la-respectarea-masurilor-de-distantare-sociala/

Romania a depasit pragul de 10.000 de cazuri diagnosticate cu noul coronavirus Covid-19. Mai exact, joi, Grupul de Comunicare Stragetica anunta un numar nou de 386 de cazuri inregistrat in ultimele 24 de ore. Numarul total al imbolnavirilor se ridica, astfel, la 10.096.

In acest sens, presedintele Klaus Iohannis a facut apel la romani sa respecte in continuare masurile de igiena si distantare sociala.

“Din pacate am depasit astazi numarul de 10.000 de persoane infectate cu COVID 19 si avem o crestere semnificativa a cazurilor confirmate in ultimele 24 de ore, aproape 400 de cazuri noi. Aceste date ne arata ca suntem inca pe un trend ascendent al epidemiei si trebuie sa continuam sa respectam, cu strictete, as spune aproape cu sfintenie, masurile de igiena si de distantare sociala. Nu ne putem permite sa slabim deloc vigilenta, pentru ca nu ne aflam inca in etapa in care putem vorbi de o plafonare a curbei infectiei in tara noastra”, a declarat Klaus Iohannis, joi, intr-o declaratie publica.

Continut educational:

Potrivit sefului statului, majoritatea tarilor europene se afla inca in primele faze ale epidemiei, iar in tarile care au fost afectate mai devreme se observa o reaparitie ingrijoratoare a cazurilor.

“Dovezile medicale sugereaza ca cea mai mare parte a populatiei lumii se poate contamina, ceea ce inseamna ca exista un risc major ca epidemia sa se reaprinda foarte usor, chiar si in acele zone unde parea a fi tinuta sub control. Toate acestea ne arata, o data in plus, ca eforturile nationale trebuie, in mod obligatoriu, dublate de un efort comun la nivel european pentru combaterea efectelor acestei pandemii”, a mai precizat seful statului.

Etichete: cazuri covid-19 romania, epidemie coronavirus romania, masuri protectie coronavirus, distantare sociala

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: