Romania a contractat circa 20 de milioane de doze de vaccin Pfizer si 3,4 milioane de doze de vaccin Moderna

29/01/2021

Romania a contractat circa 20 de milioane de doze de vaccin Pfizer si 3,4 milioane de doze de vaccin Moderna

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-a-contractat-circa-20-de-milioane-de-doze-de-vaccin-pfizer-si-34-milioane-de-doze-de-vaccin-moderna/

Romania a contractat in jur de 20 de milioane de doze de vaccin BioNTech Pfizer, a anuntat Andrei Baciu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, care a subliniat ca la sfarsitul lui martie ar trebui sa soseasca in jur de 2,5 milioane de doze.

“Pana in momentul de fata, exista doua companii care au aprobat un vaccin de punere pe piata in interiorul UE: Pfizer si Moderna. Pentru acestea, Romania are contractate in jur de 20 de milioane de doze de vaccin, daca vorbim de BioNTech – Pfizer, pana in luna septembrie. Pana la sfarsitul lunii martie, din aceste 20 de milioane, ar trebui sa soseasca in Romania in jur la 2,5 milioane de vaccinuri”, a declarat secretarul de stat in MS, potrivit Agerpres.

De asemenea, el a adaugat ca s-au contractat si 3,4 milioane de doze din vaccinul produs de compania Moderna. Pana la sfarsitul lunii martie se asteapta 400.000 de doze si din acest vaccin.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin anti-covid pfizer biontech, vaccin anti-covid moderna

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: