Romania a comandat 120 de milioane de doze de vaccin anti-Covid pentru mai multi ani

15/07/2021
Romania a comandat 120 de milioane de doze de vaccin anti-Covid pentru mai multi ani

Romania a comandat 120 de milioane de doze de vaccin anti-Covid pentru mai multi ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-a-comandat-120-de-milioane-de-doze-de-vaccin-anti-covid/

Romania nu a cumparat 120 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, acestea fiind doar comandate in baza unei strategii asumate la nivelul Uniuni Europene, spune premierul Florin Citu.

“Nu le-am cumparat. Sunt comanda. Strategia de a cumpara vaccin este o asumata la nivelul intregii Uniunii Europene. Toata lumea are aceeasi strategie, toate tarile merg pe aceeasi directie. Strategia a fost initial facuta de Comisia Europeana, luand in calculul si acest sistem de revanzare al vaccinului sau donatii pentru alte tari. Daca nu participam la aceasta strategie, poate ca n-am fi avut vaccin la fel de repede. Nu le-am cumparat, sunt comandate si nu sunt pentru un an, sunt pentru mai multi ani. Pentru ca de la inceput s-a stiut clar ca pandemia poate nu trece in primul an si poate e nevoie de doze pe urmatorii ani. Aceste doze sunt si pe anul viitor”, a declarat premierul Florin Citu, intr-o declaratie publica la Palatul Victoria.

Totodata, el a precizat ca pretul total al dozelor de vaccin anti-Covid se va cunoaste atunci cand Romania va achita factura.

“Vom vedea care este factura finala atunci cand le vom plati. Multe dintre ele le-am vandut, pretul a mai scazut la unele dintre ele. Deci, nu exista un cost fix la inceput. In primul rand, se face comanda si apoi avem si factura “, a mai precizat prim-ministrul Romaniei, Florin Citu.

Etichete: doze de vaccin anti-covid, comanda doze de vaccin covid, florin citu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: