Romania a ajuns la 15 cazuri confirmate de variola maimutei

13/07/2022
Romania a ajuns la 15 cazuri confirmate de variola maimutei

Romania a ajuns la 15 cazuri confirmate de variola maimutei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-a-ajuns-la-15-cazuri-confirmate-de-variola-maimutei/

Romania a ajuns la 15 cazuri confimate de variola maimutei (monkeypox).Cel mai recent caz a fost confirmat de Ministerul Sanatatii, miercuri, 13 iulie.

“Este vorba de un barbat de 38 de ani din Arges. Simptomele au aparut pe data de 8 iulie. Acesta s-a prezentat la o clinica medicala iar investigatiile de laborator au confirmat ca pacientul este infectat cu variola maimutei. Barbatul este internat. A fost declansata ancheta epidemiologica pentru stabilirea contactilor directi.”, a precizat Ministerul Sanatatii.

Pana in prezent, toate cazurile de variola maimutei au fost confirmate la barbati. Nu au existat decese din aceasta cauza.

Pana in acest moment, in Romania au fost diagnosticate cu variola maimutei 15 persoane.

Aproximativ 99,5% dintre pacientii inregistrat in Europa, care si-au declarat sexul, sunt barbati cu varsta medie de 37 de ani, conform statisticilor OMS.

OMS a anuntat ca o reuniune a Comitetului de urgenta al organizatiei pe aceasta tema va avea loc cel tarziu la mijlocul lunii iulie.

La sedinta sa anterioara din 23 iunie, Comitetul nu a ridicat actualul focar de variola maimutei la rangul de “urgenta de sanatate publica de interes international”.

Vezi si: Metodologia de supraveghere a cazurilor de variola maimutei (Monkeypox)

Etichete: variola maimutei, monkeypox

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: