Romania: 78.760 noi cazuri de cancer in 2012

18/04/2013

Romania: 78.760 noi cazuri de cancer in 2012

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-78-760-noi-cazuri-de-cancer-in-2012/

poza cercetare laboratorPotrivit studiului realizat de Agentia Internationala pentru Cercetarea Cancerului, din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in 2012  in Romania au fost diagnosticate 78.760 de persoane bolnave de cancer, fapt ce plaseaza tara noastra pe locul 10 la nivel european, in ceea ce priveste numarul bolnavilor de cancer.

In comparatie cu 2011, numarul romanilor bolnavi de diferite tipuri de cancer a crescut, in acel moment inregistrandu-se 51.450 de cazuri. Printre cele mai frecvente tipuri de cancer se numara cancerul mamar, cancerul la plamani si cancerul de colon.

“Cel mai dureros aspect este cel legat de criza citostaticelor si de lipsa medicamentelor vitale necesare tratarii pacientilor cu cancer. In aceste conditii bolnavii nu au alta varianta decat sa se trateze in strainatate si sa plateasca sume substantiale pentru ingrijire specializata. O alternativa pentru romani este o asigurare privata de sanatate”, sustine Zahal Levy, presedintele MediHelp International, distribuitor regional de asigurari private de sanatate.
Scopul programului EUCAN – prin intermediul caruia a fost furnizat si acest studiu, este de a face cunoscute datele specifice fiecarei tari, in ceea ce priveste situatia bolnavilor afectati de cancer.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: