Rolul medicului de familie in prevenirea afectiunilor pulmonare

03/10/2013

Rolul medicului de familie in prevenirea afectiunilor pulmonare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rolul-medicului-de-familie-in-prevenirea-afectiunilor-pulmonare/

Comunicarea eficienta medic de familie-pacient prin consultatii regulate au un rol major in prevenirea si diagnosticarea la timp a afectiunilor pulmonare. Bronhopneumopatia obstructiva cronica (BPOC) va deveni a treia cauza de deces la nivel global pana in 2020, conform estimarilor precizate de prof.dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

Controale periodice la medicul de familie pentru prevenirea bolilor pulmonare

Pentru prevenirea afectiunilor pulmonare pacientii ar trebui sa mearga regulat la medicul de familie pentru consultatii periodice.

Consultatiile preventive sunt esentiale avand in vedere ca incidenta cancerului bronhopulmonar este in crestere rapida in ultimii 30 de ani.

“Este foarte important ca pacientii sa invete sa mearga la controalele periodice, la medicii de familie, sa isi protejeze sanatatea. Incercam sa educam atat pacientii, cat si medicii. Pneumologia romaneasca este permanent implicata in dezvoltarea disciplinei, prin educatie medicala continua”, a precizat prof.dr. Florin Mihaltan.

Cancerul pulmonar este pe primele locuri in statisticile de mortalitate

Prof.dr. Florin Mihaltan a atras atentia asupra statisticilor ingrijoratoare privind procentul  de cazuri de cancer pulmonar  determinat de fumat: 80% la femei si 90% la barbati.

Riscul cancerului pulmonar este in crestere in Romania din cauza faptului ca se inregistreaza o crestere a numarului de femei care au inceput sa fumeze.

Studiul de Prevalenta BPOC in Romania

Prof. dr. Florin Mihaltan va prezenta datele epidemiologice nationale privind prevalenta BPOC in cadrul Conferintei de Medicina Respiratorie Personalizata care se va desfasura la Bucuresti in perioada 4-5 octombrie 2013.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: