Rolul medicului de familie in medicina scolara

16/10/2013

Rolul medicului de familie in medicina scolara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rolul-medicului-de-familie-in-medicina-scolara/

Disgrafia - Simptome si masuri in functie de varsta copiluluiMedicina scolara ar trebui sa aiba ca prim rol preventia afectiunilor in randul copiilor, si nu monitorizarea sanatatii pe care trebuie sa o asigure in continuare medicul de familie, conform ultimelor declaratii ale secretarului de stat in Ministerul Sanatatii Adrian Pana.

Educatia pentru sanatate trebuie facuta altfel in scoala

Secretarul de Stat Adrian Pana a precizat ca o modificare importanta care trebuie facuta in medicina scoalara este modalitatea in care se face educatia pentru sanatate in randul copiilor. In acest sens, Adrian Pana a motivat de ce este importanta colaborarea cu Ministerul Educatiei.

“Pur si simplu incercam sa reglam niste circuite. De ce avem discutii cu Ministerul Educatiei? Pentru ca noi consideram ca educatia pentru sanatate trebuie facuta in scoala intr-un alt fel”, a precizat Adrian Pana.

Monitorizarea sanatatii copiilor de catre medicul de familie

Medicina scolara trebuie sa asigure preventia afectiunilor si nu monitorizarea starii de sanatate a copiilor independent de informatiile pe care le-ar putea obtine de la medicul de familie.

“Nu este corect ca un copil sa fie pe lista unui medic de familie, dupa care sa il monitorizeze un medic de medicina de medicina scolara care nu discuta cu medicul de familie. Acela poate sa il monitorizeze sase luni pe an, medicul de familie il monitorizeaza un an de zile si de acolo nu mai intelegem nimic”, a precizat secretarul de stat Adrian Pana.

Acesta a adaugat ca reglarea circuitelor din medicina scolara nu va presupune disponibilizari ale unor medici si asistenti din unitatile scolare.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice