Rolul farmaciilor in perspectiva valului cinci al pandemie

07/12/2021
Rolul farmaciilor in perspectiva valului cinci al pandemie

Rolul farmaciilor in perspectiva valului cinci al pandemie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rolul-farmaciilor-in-perspectiva-valului-cinci-al-pandemie/

Vicepresedintele Comisiei pentru sanatate si familie din Camera Deputatilor, Florin Buicu a atras atentia ca trebuie luate masuri pentru a determina cresterea numarului medicilor de familie, altfel tara noastra se va afla in fata unei situatii periculoase, deoarece aceasta specialitate nu mai este considerata ‘importanta’ sau ‘oportuna’ de catre rezidenti.

De asemenea, el a evidentiat si importanta folosirii farmaciilor, care exista la nivelul fiecarei comunitati, pentru a furniza baza serviciilor medicale.

Testarea si vaccinarea impotriva COVID-19 in farmacii ar fi de ajutor in perspectiva valului cinci al pandemiei, a afirmat, la randul sau, managerul Spitalului ‘Dr. Victor Babes’, Aysel Simin Florescu, potrivit Agerpres.

“Ar fi de foarte mare ajutor aceasta testare si vaccinare in farmacii, mai ales ca, intr-adevar, ne confruntam cu mari probleme de retea medicala, de lipsa de specialisti si de spitale supraincarcate”, a explicat Florescu potrivit sursei citate.

Potrivit vicepresedintelui Colegiului Farmacistilor din Romania, Razvan Prisada, aproximativ 20.000 de farmacisti activeaza cu drept de libera practica in prezent in tara noastra, iar numarul unitatilor farmaceutice se ridica la circa 8.000 – 9.000.

De asemenea, si presedintele Comisiei pentru sanatate si familie din Camera Deputatilor, Nelu Tataru, a subliniat ca toti factorii politici sunt responsabili sa aduca in prim-plan vaccinarea impotriva COVID-19 ca singura metoda pentru a putea trece cu usurinta peste viitorul val cinci al pandemiei.

Etichete: testare farmacii, vaccinare farmacii, servicii medicale farmacii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: